Ειδήσεις

Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού


ANARGIROI1Πραγματοποιήθηκε και φέτος, όπως εξάλλου κάθε χρόνο, το παραδοσιακό πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού.
Οι οργανωτές, εκκλησιαστική επιτροπή και τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», είχαν φροντίσει από πριν για την καλύτερη προετοιμασία και διαμόρφωση του χώρου.
Προσφέρθηκε στους πανηγυριώτες παραδοσιακό μαγειρεμένο φαγητό το οποίο προετοιμάζουν οι ντόπιοι κάτοικοι.
Στο σύντομο καλωσόρισμα των προσκεκλημένων εκ μέρους του Δ.Σ παρουσιάστηκαν και οι επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου για το 2016.
Συγκεκριμένα :
-Συμμετοχή του συλλόγου στο αντάμωμα των Αργιθεατών 1-3 Ιουλίου 2016 στον Άγιο Νικόλαο Αν. Αργιθέας.
-Συμμετοχή του συλλόγου και συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ανθηρού, την Περιφεριακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας και άλλους τοπικούς φορείς στην οργάνωση θεατρικής βραδιάς στις 24 Ιουλίου 2016 στην πλατεία του Ανθηρού
-Οργάνωση, σε συνεργασία με τον σύλλογο Ανθηριωτών Αθήνας « Η Αγία Παρασκευή» εκδήλωσης –κινηματογραφικής βραδιάς – στην πλατεία του Ανθηρού στις 25 Ιουλίου 2016. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ « ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» από τους Αθανάσιο Αλεξανδρή και Αθανάσιο Κατσαρό με εικόνες του χθες από την Αργιθέα.
– Επανάληψη και καθιέρωση της πετυχημένης περυσινής εκδήλωσης, δημοτικής και λαϊκής βραδιάς, στις 15 Αυγούστου 2016 στον περιβάλλοντα χώρο των Αγίων Αναργύρων.
– Και φυσικά, όπως και κάθε χρόνο, πραγματοποίηση της εκδήλωσης την 1η Νοέμβριου, ανήμερα των Αγίων Αναργύρων.
Στο χώρο, ως γνωστόν, λειτουργεί μόνιμα έκθεση φωτογραφίας. Φέτος μάλιστα οι δωρητές της έκθεσης Νικ. Αλ. Γραμμένος και Μεν.Νικ. Παπαδημητρίου την εμπλούτισαν με καινούρια τους έργα. Με την ευκαιρία η εκκλησιαστική επιτροπή και τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» τους ευχαριστεί και πάλι, καθώς και όλους όσους με το δικό τους τρόπο βοηθούν στην όλη προσπάθεια για την επιτυχία του πανηγυριού.
Το ΔΣ φρόντισε να υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος ενώ οι πανηγυριώτες γλέντησαν με την ψυχή τους μεχρι αργά με τη γνωστή ορχήστρα των Αφων Βασίλη, Χριστόδουλου και Κώστα Κωσταρέλου , τον Κώστα Κακό στο βιολί, τον Παναγιώτη Βασιλό στην κιθάρα, τον Γρηγόρη Παπαδήμα και την Ελένη Θυμιούλα στο τραγούδι.
Εκτός από τους χωριανούς και αρκετούς ετεροδημότες Λαγκαδιώτες και φίλους της Αργιθέας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι και την εκδήλωση οι:
Πατήρ Γεώργιος Κοτσώνης από Καλή Κώμη – συλλειτούργησε με τον Πατήρ Απόστολο Κλάρα, οι Αντιδήμαρχοι Αργιθέας Στεργίου Βασίλειος και Καραγιώργος Αθανάσιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Αργιθέας Σέμπρος Απόστολος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αργιθέας Χασιώτης Γεώργιος, η πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων και εκπρόσωπος της ΠΟΑΣ Έλλη Τσιρογιάννη, η Γεωργία Σβεντζούρη Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μουζακίου Γιώτης Λάμπρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργιθέας Αργυρός Γεώργιος και Κορλός Λάμπρος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας « Η Αγία Παρασκευή», μαχαλιώτης, Μεν.Νικ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ανθηρού Ευαγγέλου Αναστάσιος, η πρόεδρος της ΕΑΕ Παραρτήματος Καρδίτσας Βασιλού Ερμιόνη, αντιπροσωπείες από συλλόγους Γρέβιας Πηγών Άρτας και Παύλιανης Φθιώτιδας εκπρόσωποι συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Αργιθέας Γρίβας Δημήτριος Λεοντίτου, Μιαρίτης Λάζαρος Αργιθεατών Μουζακίου, Ντίνου Ελένη Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αργιθέας και εκπρόσωποι διάφορων άλλων φορέων.

Προηγούμενο άρθρο Δασική απαγορευτική διάταξη θήρας
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ