Ειδήσεις

Πανθεσσαλικού χαρακτήρα η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας


Με ρυθμούς εντατικούς προχωρούν οι προετοιμασίες από την πλευρά της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας τόσο για την 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 16 Οκτωβρίου, όσο και για το 1ο Εκπτωτικό Χωριό που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 20 έως 27 Οκτωβρίου.

Και τα δύο αυτά γεγονότα θα λάβουν χώρα στις παλιές καπναποθήκες και κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι, το μεσημέρι της Δευτέρας στο ΕΒΕ, δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το σκοπό της διοργάνωσής τους.

Αναφερόμενος στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Ντενίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι φέτος θα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις ενώ σχετικά με το Εκπτωτικό Χωριό δήλωσε ότι αποτελεί νέο στοίχημα για το οποίο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κερδηθεί.

«Η ανταποδοτικότητα ξεκινάει. Μέσα από αυτό το εγχείρημα θέλουμε να δείξουμε τις δυνατότητες που έχει ο εμπορικός κόσμος του Νομού. Στο Εκπτωτικό Χωριό θα συμμετέχουν μόνο επιχειρηματίες του Νομού. Στόχος μας είναι να αναδειχθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις και να μη φύγει ούτε ένα ευρώ από τον τόπο μας. Το Επιμελητήριο προσπαθεί και θα προσπαθεί διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντενίσης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Στεργιούλης, από την πλευρά του, επεσήμανε τα ακόλουθα:  «Το ΕΒΕ Καρδίτσας δίνει σήμερα το έναυσμα στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα επιμονής και ζήλου, για ένα καλύτερο αύριο για να μπορέσουν να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους Με την 16η εμποροβιοτεχνική έκθεση από τις 12 ως τις 16 Οκτωβρίου και το 1ο εκπτωτικό χωριό από τις 20 ως τις 27 Οκτωβρίου, ο έμπορος, ο επιχειρηματίας και ο συνδυασμός γαστρονομίας ως πολιτισμός θα γίνουν ένα και θα γιορτάσουν όλοι μαζί. Για να αποδείξουμε ότι η Καρδίτσα είναι ακόμη ζωντανή επιχειρηματικά, εμπορικά και πολιτιστικά και ότι η έξοδος από τις δυσκολίες περνάει μέσα από τα δικά μας χέρια, με σκηρη δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες και εμπόρους του νόμου μας να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Alfa Expo κ. Α. Καραμπίκας έκανε λόγο για δύο πολύ μεγάλα και σημαντικά γεγονότα και κάλεσε τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο να δηλώσει συμμετοχή.

 

16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση

Να σημειώσουμε πως η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας πραγματοποιείται με τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στην Έκθεση του 2017 130 επιχειρήσεις και 25.000 επισκέπτες έδωσαν το παρόν και επέλεξαν την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Καρδίτσας για να ανανεώσουν τις εμπορικές τους συμφωνίες, να αναπτύξουν νέες επαφές και να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Για το 2018 ο στόχος είναι ακόμη πιο υψηλός, η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Καρδίτσας να σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής στον εμπορικό κόσμο και τις Περιφερειακές Εκθέσεις, να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της και να αποτελέσει το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλίας.

Η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας εμπλουτίζεται με νέες παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν ευρύ ηλικιακό κοινό και απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και στους ιδιώτες.

Δωρεάν Σεμινάρια με ευρεία θεματολογία που αφορούν όλους

Δωρεάν σεμινάρια με θέματα που απασχολούν τους επισκέπτες της Έκθεσης (επαγγελματίες και μη)

  • Η τέχνη του Καφέ (σεμινάριο barista)
  • Κοκτέιλ Masterclass (η τέχνη του κοκτέιλ)
  • Social Media Marketing (Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε την επιχείρησή σας)

Εκδηλώσεις Μαγειρικής & Κεράσματα και από γνωστούς σεφ

  • Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Έκθεση φιλοξενούμενοι σεφ παρουσιάζουν ένα γευστικό ταξίδι στην κουζίνα της Ελλάδας και όχι μόνο.
  • Κεράσματα για όλους τους επισκέπτες και προβολή των προϊόντων των εκθετών

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

  • Μουσικοχορευτικές παραστάσεις θα προσδώσουν έναν πολιτιστικό χαρακτήρα στην Έκθεση και θα προσελκύσουν επισκέπτες.
  • Βραβεύσεις επιχειρηματιών & συμμετοχών
  • Στην Έκθεση θα πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης σημαντικών επιχειρήσεων και ανθρώπων της Θεσσαλίας.
  • Τιμώμενη χώρα
  • Η 16η χρονιά της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας αποκτά πλέον διεθνή χαρακτήρα και φιλοξενείται τιμώμενη χώρα η οποία θα προβάλλει την παραγωγικότητα, τον πολιτισμό και την κουζίνα της.
  • Μείνετε συντονισμένοι με την 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Καρδίτσας καθώς οι εκπλήξεις που περιμένουν τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες είναι πολλές και θα ανακοινωθούν σύντομα!

Τομείς που μπορούν να συμμετάσχουν

-Τρόφιμα – Ποτά – Παραγωγική Φυσιογνωμία Θεσσαλίας

-Γεωργία – Κτηνοτροφία – Νέες Καλλιέργειες

-Οικιακός – Επαγγελματικός Εξοπλισμός – Δόμηση & Ανακαίνιση

-Τουρισμός – Αγροτουρισμός

-Ενέργεια – Τεχνολογία Περιβάλλοντος – Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας

-ΜΜΕ – Διαφήμιση – Πληροφορική

-Οικογένεια – Παιδί – Εκπαίδευση – Γυναικεία Ομορφιά

-Αυτοκίνητο – Μοτοσυκλέτα- Αξεσουάρ – Ποδήλατο

 

1ο Εκπτωτικό Χωριό

Στο 1ο Εκπτωτικό Χωριό μπορούν να συμμετάσχουν μόνον έμποροι ή παραγωγοί της Καρδίτσας και μόνο μέλη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Θα επιτρέπεται το λιανικό εμπόριο και υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερόμενων.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για συμμετοχή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με λαμπρότητα εορτάζεται στους Σοφάδες η Πολιούχος Αγία Παρασκευή
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά