Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας


Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας εκφράζει την κατάπληξη και την οργή της, με αφορμή τα όσα ανέφερε στην ομιλία του στην Βουλή σχετικά με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι  κεντρικός άξονας του καινούργιου νομοθετικού πλαισίου για τα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα θα είναι η ανάδειξη των δικαιούχων με βάση όχι μόνο το ύψος του ετήσιου εισοδήματος που δηλώνουν στην Εφορία, αλλά και τη συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή θα αποτυπώνεται στο «περιουσιολόγιο» που καταρτίζει το Υπουργείο Οικονομικών.

  • Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία της Χώρας αποτελούν μία από τις πλέον περιθωριοποιημένες και οικονομική δοκιμαζόμενες κατηγορίες του Ελληνικού Πληθυσμού.

  • Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινή τους διαβίωση επιπλέον κόστη, τα οποία προκύπτουν από τις ανάγκες τις οποίες δημιουργεί η αναπηρία και τα προβλήματα υγείας τους.

  • Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το Ελληνικό Κράτος ενώ δεν έχει προστατεύσει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην Εργασία, Εκπαίδευση & Υγεία, προσπαθεί με «μεγαλόπνοα» σχέδια και στρατηγικές να φαλκιδεύσει την ελάχιστη παροχή που προσφέρει στα άτομα με αναπηρία της Χώρας : το Προνοιακό Επίδομα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, παρότι με επιμονή αρνείται το Ελληνικό Κράτος να αξιολογήσει το καθημερινό οικονομικό κόστος  που επιβαρύνει το άτομο με αναπηρία και την οικογένεια αυτού, λόγω των ιδιαίτερων αναγκών που προκύπτουν από την αναπηρία και τα χρόνια προβλήματα υγείας του.

Για εμάς η προάσπιση της ελάχιστης παροχής προς τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους θα αποτελέσει το ύστατο ανάχωμα απέναντι στο πογκρόμ εναντίων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας καλεί τους φορείς – μέλη της, όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες αυτών να συμμετάσχουν στο παν – αναπηρικό συλλαλητήριο ενάντια στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει καθιστική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών.

Για πληροφορίες μετακίνησης με λεωφορεία για τον σκοπό αυτό, παρακαλούμε επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας κ. Τσιουλάκη στο κινητό τηλ. 6972 724854.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΡΑΛΛΗΣ ΤΣΙΟΥΛΑΚΗΣ

Προηγούμενο άρθρο KKE M-Λ: «Όχι στο χαράτσωμα των χωραφιών»
Επόμενο άρθρο Τροποποιήσεις ΣΠΔ στη βιολογική γεωργία