Ειδήσεις

Παν/μιο Θεσσαλίας: Γιορτάζοντας το 1821 στην Ψηφιακή Εποχή


«…ένα πράγμα με παρακινεί και μένα να γράφω, ότι τούτην την Πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Έγραψα γυμνή την αλήθεια να ιδούνε όλοι οι Έλληνες και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και τα παιδιά μας να λένε : έχουμε αγώνες πατρικούς, έχουμε θυσίες. (Στρατηγός Μακρυγιάννης)

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00,στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου, στο Βόλο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνησητου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Γεωργίου Κ. Πετράκου και ομιλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Πρόεδρο του Tμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, κυρίας ΆνταςΔιάλλα, με θέμα:“Γιορτάζοντας το 1821 στην ψηφιακή εποχή”

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Μικτή Χορωδίατου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με τα εξής μουσικά κομμάτια:

  • Ραχήλ (Γιάννης Καρκάλας)
  • 10 Παλικάρια (Λ. Παπαδόπουλος – Μ. Λοΐζος)
  • Τσάμικος (Ν. Γκάτσος – Μ. Χατζιδάκις)]

Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Χιώτογλουκαι στο πιάνο συνοδεύει η Κασσιανή Αμυγδαλίτση.

 

Σύντομο Βιογραφικό Μικτής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ιδρύθηκε το 2015, έτος κατά το οποίο ξεκίνησε τις δράσεις της. Αριθμεί 50 μέλη, φοιτητές του Πανεπιστημίου μας και μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ:

  • Θρησκευτικό Φεστιβάλ Χορωδιών στον Άγιο Κωνσταντίνο στις (Απρίλιος 2016).
  • Συναυλία με τον τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα και το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός» στο Βόλο, στη Λάρισα, στη Λειβαδιά και τη Λαμία.
  • Συμμετοχή στη συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Θερινό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», στα πλαίσια της στήριξης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών – ΕΛΕΠΑΠ (Ιούνιος 2016).
  • Συναυλία με τον τραγουδιστή Γιάννη Κότσιρα και το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» (Ιούλιος 2017).
  • Συναυλία με την Τραγουδίστρια Γλυκερία και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» (Ιούλιος 2017).
  • Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Τρικκαίων στο Μύλο των Ξωτικών (Δεκέμβριος 2017).

Στις επόμενες εμφανίσεις της Χορωδίας, περιλαμβάνονται: η συναυλία-αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τον ερχόμενο Ιούνιοτου 2018, συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα στη Μονή Λαζαριστών τον Ιούλιο 2018, συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο στις 18 Ιουλίου 2018 στο Θερινό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και η συναυλία για τα 20 Χρόνια Εστουντιαντίνας με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και τον Γιώργο Νταλάρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θεματικό εργαστήρι Erasmus for Young Entrepreneurs
Επόμενο άρθρο Όχι στη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης