Παράδοση – παραλαβή στο δήμο Παλαμά


 Το Σάββατο το πρωί, μετά την Δοξολογία επί του ερχομού του νέου έτους, στον μητροπολιτικό ναό της πόλης του Παλαμά, η νέα δημοτική Αρχή του διευρυμένου δήμου Παλαμά, προσήλθε στο δημαρχείο της πόλης, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, όπου πραγματοποιήθηκε μια τυπική εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής.

 Στο δημαρχείο, ο μέχρι πρότινος δήμαρχος κ. Βασίλης Καραδήμος, πλαισιωμένος από άμεσους συνεργάτες του, καλωσόρισε τον νέο δήμαρχο κ. Κώστα Πατσιαλή και τους νέους αιρετούς δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ευχόμενος καλή θητεία για το καλό του δήμου και των δημοτών.

Ο κ. Καραδήμος με μια συμβολική κίνηση παρέδωσε τα κλειδιά του δημαρχείου στον αντικαταστάτη του κ. Πατσιαλή, ο οποίος για άλλη μια φορά τόνισε ότι αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά θα τα πραγματοποιήσει στο ακέραιο και ότι η δημοτική Αρχή θα εργάζεται για όλους τους δημότες του Παλαμά, των Σελλάνων και του Φύλλου, ανεξαρτήτως πολιτικής ή παραταξιακής τοποθέτησης.

Ο κ. Πατσιαλής, τόνισε πως στις προτεραιότητές του είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του νέου δήμου, σύμφωνα και με ό,τι ορίζει ο «Καλλικράτης», δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του «να μπει μια τάξη» στα διοικητικά και οικονομικά του δήμου.

Σε Φύλλο και Σέλλανα

Ανάλογες εκδηλώσεις παράδοσης και παραλαβής έγιναν μια μέρα νωρίτερα στους δήμους Φύλλου και Σελλάνων.

Ο νέος δήμαρχος Παλαμά προσήλθε στο δημαρχείο της Ιτέας, ενημέρωσε τους υπαλλήλους και στη συνέχεια παρέλαβε το δήμο Φύλλου από τον τελευταίο δήμαρχο, τον κ. Δημήτρη Αγγέλου, ο οποίος συγκινημένος τόνισε πως «παραδίδει το δήμο Φύλλου, ένα δήμο ιστορικό, αφού υπήρξε από την εποχή της ενσωμάτωσης της Θεσσαλίας στην Ελλάδα (1881), όταν και δημιουργήθηκαν οι πρώτοι δήμοι της τότε επαρχίας Καρδίτσας του νομού Τρικάλων».

Να θυμίσουμε πως την μοίρα των τότε πρώτων δήμων ακολούθησε η διάλυσή τους σε κοινότητες το 1912, ενώ τους ξανάφερε, σχεδόν στην παλιά τους σύνθεση, ο «Καποδίστριας» από το 1998.

Τώρα, έρχεται η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ο «Καλλικράτης», να συνενώσει περαιτέρω τους «καποδιστριακούς δήμους», δημιουργώντας μεγαλύτερες αυτοδιοικητικές μονάδες…

Ένας άλλος ιστορικός δήμος της περιοχής είναι ο δήμος Σελλάνων, που δημιουργήθηκε και αυτός μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας το 1881 – και επανασυστάθηκε ως «καποδιστριακός» (αλλά με μικρότερη έκταση αφού μέρος του αποτέλεσε το δήμο Παμίσου).

Τον «καποδιστριακό» δήμο Σελλάνων παρέλαβε ο νέος δήμαρχος Παλαμά από τον τελευταίο δήμαρχο κ. Τσαπουρνή, παρουσία αιρετών και υπαλλήλων, στο δημαρχείο του Προαστίου.

Έτσι, τρεις ιστορικοί δήμοι συνενώνονται σε έναν, με έδρα την πόλη του Παλαμά (έδρα και του ιστορικού δήμου Τιτανίου, από τα χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλίας).

Η δημοτική Αρχή του νέου δήμου Παλαμά, μετά τις δημαιρεσίες της Κυριακής και την εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ξεκίνησε ήδη μια επίπονη και σκληρή δουλειά για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου για την καλύτερη λειτουργία, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Εκλογή προεδρείου και Επιτροπών στο δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Οι απόψεις της ΑΔΕΔΥ για τα μέτρα της κυβέρνησης