Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση της Παιδιατρικής


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας πραγματοποίησαν, το πρωί της Πέμπτης η ‘Ενωση Ιατρών και ο Σύλλογος Εργαζομένων απαιτώντας με τον τρόπο αυτό άμεση λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής.

Σε κοινή σχετικής τους ανακοίνωσης αναφέρουν τα εξής:

«Η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Νοσοκομείου από τον Σύλλογο Εργαζομένων με την Ένωση των Ιατρών είχε σαν σκοπό να αφυπνίσει τους συμπολίτες μας αλλά περισσότερο εκείνους που από την ισχύουσα θέση που κατέχουν μπορούν να δώσουν άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής.

Με την υποστελέχωση της Κλινικής, αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται μια επικίνδυνη κατάσταση. Καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι απευχόμαστε για το χειρότερο. Δεν νοείται το έτος 2018 σε ολόκληρο Νομό να υπολειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική. Να εφημερεύει μόνο τις 15 ημέρες του μήνα με δύο ειδικούς ιατρούς. Τις υπόλοιπες ημέρες τί γίνεται;

Χρειάζεται άμεση παρέμβαση από όλους τους υπεύθυνους, από τους βουλευτές του Νομού μας και όχι μόνο, από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση του προβλήματος.

Η Κλινική πρέπει να εφημερεύει καθημερινά όλο τον μήνα για να αντιμετωπίζει τα επείγοντα περιστατικά αλλά και να προσφέρει στα μικρά παιδιά του Νομού μας τη νοσοκομειακή περίθαλψη που χρειάζονται χωρίς να είναι αναγκασμένοι οι γονείς να τρέχουν σε γειτονικά Νοσοκομεία (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Απαιτούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος:

-Άμεση μετακίνηση γιατρών για την κάλυψη των εφημεριών όλο τον μήνα.

-Παιδιάτρους από την 5η ΥΠΕ

-Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού».

Προηγούμενο άρθρο O Συντονιστής Αποκεντρωμένης στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση
Επόμενο άρθρο Αιμοδοσία για την Ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Σχολής Γεωπονικών