Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον Παιδικό Σταθμό του ΟΑΕΔ


Παράσταση διαμαρτυρίας  πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Καρδίτσας και στον βρεφονηπιακό σταθμό (δεν λειτούργησε σήμερα εξαιτίας έλλειψης προσωπικού) διεκδικώντας την άμεση λειτουργία του με πλήρη κάλυψη θέσεων προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου και του συλλόγου γυναικών υπέβαλλαν το πλαίσιο των διεκδικήσεων στην διευθύντρια του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα όπως και στην διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού, απαιτώντας την άμεση λειτουργία του με προσωπικό που θα είναι επαρκές και θα έχει μόνιμη σχέση εργασίας. Τόνισαν ότι όλη αυτή η κατάσταση αποδεικνύει την πολιτική απαξίωσης της δωρεάν πρόνοιας για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της Καρδίτσας.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων ήταν και μητέρες που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα αφού τα παιδιά τους που φιλοξενούνται σ’ αυτό τον σταθμό παραμένουν στο σπίτι και οι ίδιες έχουν ζητήματα με την δουλειά τους.

Το πλαίσιο των αιτημάτων που κατατέθηκε ήταν:

Απαιτούμε:

  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων, παιδαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών, βοηθητικού προσωπικού, κλπ) με πλήρη και σταθερή δουλειά για την κάλυψη των αναγκών των 100 βρεφών και νηπίων, που είναι η χωρητικότητα του σταθμού. 
  • Οι συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν και θα εργαστούν ή ήδη εργάζονται να μετατραπούν σε μόνιμες και πλήρους απασχόλησης.
  • Να λειτουργήσει άμεσα ο σταθμός.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Μουζακίου για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου
Επόμενο άρθρο Κυριακή Ζ΄ από του Πάσχα (των αγίων 318 θεοφόρων πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου)