Ειδήσεις

Παρέμβαση Γ. Κωτσού για έκδοση αδειών υπαίθριου εμπορίου και λαϊκές αγορές


Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για τη λειτουργία ΟΠΣΠΑ για έκδοση αδειών υπαίθριου εμπορίου και τις λαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, στη σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωτσός επισημαίνει τα παρακάτω:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το τελευταίο διάστημα γίνομαι αποδέκτης προβληματισμών και παραπόνων για ένα σημαντικό θέμα που αφορά επαγγελματίες πωλητές υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε μορφής, (λαϊκές αγορές, στάσιμο εμπόριο, πλανόδιο εμπόριο).

Σύμφωνα με το Νόμο 4497/2017 στο άρθρο 59 στην παράγραφο 4 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Νόμο 4512/2018 στο άρθρο 121 στην παράγραφο 2 η έκδοση νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε μορφής, καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών, επιτρέπονται μόνο μετά την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσω εγκύκλιας οδηγίας.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλια οδηγία  με αποτέλεσμα οι προαναφερόμενοι επαγγελματίες να βρίσκονται ουσιαστικά σε ένα μεταβατικό κενό και να πλήττονται οικονομικά σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω και της πανδημίας τουCOVID – 19.

Απευθύνω έκκληση κ. Υπουργέ να εξετάσετε άμεσα το πρόβλημα για να βρεθεί γρήγορα η καλύτερη δυνατή λύση που αφορά πολλούς επαγγελματίες συμπολίτες μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Επτά υποψήφιοι επενδυτές για το έργο-ΣΔΙΤ για φοιτητικές εστίες στο Παν/μιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ακολουθία του Εσπερινού στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Μαρίνης Μαυρομματίου