Ειδήσεις

Παρέμβαση Γ. Κωτσού για αναγνώριση χρόνου σύνταξης ασφαλισμένων στον ΟΓΑ


Στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για το σημαντικό ζήτημα της αναγνώρισης χρόνου σύνταξης ασφαλισμένων στον ΟΓΑ την περίοδο από το 1988 έως 1997.

Η σχετική Αναφορά του Βουλευτή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το τελευταίο διάστημα γίνομαι αποδέκτης προβληματισμών και παραπόνων για ένα σημαντικό θέμα που αφορά επαγγελματίες και αγρότες.

Όπως είναι γνωστό οι ασφαλισμένοι προαιρετικά στον ΟΓΑ το διάστημα από 01/01/1988 έως 31/12/1997, ολοκληρώνοντας συνεχόμενα 10 έτη ασφάλισης και αποπληρώνοντας τα ασφάλιστρά τους μπορούσαν εν συνεχεία, είτε να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ και να κατοχυρώσουν κύρια σύνταξη από τον εν λόγω ασφαλιστικό φορέα, είτε να ασφαλιστούν σε κάποιον άλλο ασφαλιστικό φορέα χωρίς να απωλέσουν την αναφερόμενη 10ετία κύριας ασφάλισής τους.

Σε ότι αφορά όμωςστους ασφαλισμένους την ίδια περίοδο που δεν ολοκλήρωσαν την 10ετή προαιρετική ασφάλιση τους στον ΟΓΑ και εντάχθηκαν σε άλλο ασφαλιστικό φορέα δεν ισχύει το ίδιο καθεστώς αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης. Για παράδειγμα, αν κάποιος το επίμαχο διάστημα κάλυψε μια 5ετία κύριας ασφάλισης στον ΟΓΑ, αυτός ο χρόνος δεν αναγνωρίζεται για την κύρια σύνταξη του από άλλον ασφαλιστικό φορέα.

Πρόκειται για έναν διαχωρισμό που δημιουργεί την εικόνα διαφορετικής αντιμετώπισης των ασφαλισμένων, αφού κάθε ασφαλιστικό έτος το οποίο έχει καλυφθεί σε ότι αφορά στην πληρωμή των αναλογούντων εισφορών από τον ασφαλισμένο, θα έπρεπε να προσμετρηθεί στο χρόνο σύνταξής του.

Απευθύνω έκκληση κ. Υπουργέ να εξετάσετε άμεσα το πρόβλημα για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που αφορά πολλούς ασφαλισμένους συμπολίτες μας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Αναγκαίες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Υγειονομικές Δομές Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μέτρα φυτοπροστασίας των βαμβακοκαλλιεργειών