Παρέμβαση ΕΒΕ Καρδίτσας για ενοίκια περιπτέρων και τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων στα κομμωτήρια


Το Επιμελητήριο Καρδίτσας παρεμβαίνει με επιστολή του – προς τον Δήμαρχο Καρδίτσας για το θέμα των ενοικίων των περιπτέρων στα όρια του Δήμου και -προς το ΙΚΑ για τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων των εργαζομένων στα κομμωτήρια.

Οι επιστολές έχουν ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με μείωση ενοικίου των περιπτέρων»

Κύριε Δήμαρχε,

Το Επιμελητήριό μας έχει γίνει τον τελευταίο καιρό δέκτης παραπόνων από τους εκπροσώπους του Συλλόγου Περιπτεριούχων Ν. Καρδίτσας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα υψηλά ενοίκια τα οποία είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για τα περίπτερά τους.

Τα τελευταία χρόνια, τα εισοδήματα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, καθιστώντας δύσκολη τη διατήρηση των επιχειρήσεων τους και την καταβολή των οφειλών τους.

Επειδή το ύψος του ενοικίου για τα «σχολάζοντα» περίπτερα καθορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, σας παρακαλούμε να επιδείξετε το μέγιστο της επιείκειας σας, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Σίγουροι για την άμεση ανταπόκρισή σας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με απασχόληση εργαζομένων από κομμωτές»

Κύριε Διοικητά,

Το Επιμελητήριό μας έχει γίνει τον τελευταίο καιρό δέκτης παραπόνων από τους εκπροσώπους του Συλλόγου Κομμωτών & Κομμωτριών Ν. Καρδίτσας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο υπολογισμού του ενσήμου των εργαζόμενων με 4ωρη απασχόληση στις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα, ειδικά για τους εργαζόμενους σ’ αυτές τις επιχειρήσεις, το ένσημο υπολογίζεται με βάση το τεκμαρτό ημερομίσθιο και όχι το πραγματικό, με αποτέλεσμα το κόστος για τον εργοδότη να αυξάνεται κατακόρυφα.

Επειδή σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτοί που διανύουμε, το κυριότερο μέλη μα της Πολιτείας οφείλει να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των υπαρχουσών επιχειρήσεων, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε τον τρόπο υπολογισμού του ενσήμου των εργαζόμενων με 4 ωρη απασχόληση στα κομμωτήρια.

Σίγουροι για την άμεση ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όταν η 2η ευκαιρία γνώσης καρποφορεί στα ενήλικά μας χρόνια
Επόμενο άρθρο Η φύση χάρισε απλόχερα τις ομορφιές της στο Δήμο Μουζακίου