Ειδήσεις

Παρέμβαση Κωτσού για μέτρα στήριξης των εκμεταλλευτών σχολικών κυλικείων


Στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός καταθέτοντας προτάσεις για λήψη μέτρων στήριξης των εκμεταλλευτών σχολικών κυλικείων που επλήγησαν καίρια από το γενικό «lockdown» στη χώρα, με αφορμή την εμφάνιση της πανδημίας του φονικού ιού COVID 19.

Ειδικότερα, στη σχετική Αναφορά του στη Βουλή, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επισημαίνει τα παρακάτω:

«Κυρία, κύριε Υπουργοί

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η κρισιμότητα της κατάστασης για την αντιμετώπιση του COVID – 19, οδήγησε στο κλείσιμο των σχολείων της χώρας. Αναγκαία απόφαση που όμως επηρέασε άμεσα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες των κυλικείων που λειτουργούν εντός των σχολικών μονάδων.

Τα σχολικά κυλικεία ήταν η πρώτη κατηγορία επιχειρήσεων που στα πλαίσια των κυβερνητικών μέτρων ανέστειλαν τη λειτουργία τους και είναι πλέον βέβαιο ότι το φετινό σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί με δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα για το σύνολο των εκμεταλλευτών.

Αν δε λάβουμε υπόψη ότι οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους «τρέχουν» όλο αυτό το διάστημα, ενώ οι όποιες συνυποστηρικτικές τους επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν ανασταλεί λόγω τους γενικού «lockdown» στη χώρα, τότε η κατάστασή τους μάλλον ξεφεύγει από διαχειρίσιμα επίπεδα!

Κυρία, κύριε Υπουργοί

Για τους παραπάνω λόγους, απευθύνω έκκληση για άμεση παρέμβασή σας προς άρση του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων.

Έχοντας την πρόθεση να συμβάλλω στην προώθηση λύσεων, προτείνω:

  1. Την κατ’ αναλογία απαλλαγή των εκμεταλλευτών σχολικών κυλικείων από τα μισθώματα των μηνών αδράνειας λόγω COVID 19, λαμβάνοντας υπόψιν την χρονική διάρκεια κανονικής λειτουργίας του κάθε σχολικού κυλικείου κατά την φετινή εκπαιδευτική περίοδο 2019 – 2020.
  2. Την δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής αποπληρωμής από 15-11-2019 και μετά, κάθε οφειλόμενου μισθώματος από εκμετάλλευση σχολικού κυλικείου.
  3. Την αυτοδίκαια παράταση για ένα έτος όλων των ισχυουσών συμβάσεων μίσθωσης σχολικών κυλικείων, εφόσον το επιθυμεί ο κάθε εκμεταλλευτής, με το σκεπτικό ότι λόγω του «lockdown» μειώθηκαν δραστικά – χωρίς δικιά τους υπαιτιότητα – τα έσοδα των κυλικείων ανατρέποντας πλήρως τα οικονομικά δεδομένα στα οποία βασίστηκαν οι φετινές συμβάσεις ενοικίασής τους».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας - Με αφορμή μια επέτειο… επανεκκίνηση
Επόμενο άρθρο Προχωρά η ανάπλαση του αύλειου χώρου του νέου Δημαρχείου