Παρέμβαση του Νίκου Παππά για την παραλαβή από ΕΑΣΚ σιταριού – καλαμποκιού


Πρωτοβουλία για την άρση του αδιεξόδου, που είχε δημιουργηθεί με την αδυναμία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας να συγκεντρώσει τις ποσότητες του σιταριού και καλαμποκιού που παραμένουν αδιάθετες από τους παραγωγούς του Νομού μας, ανέλαβε ο πολιτευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Νίκος Παππάς, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, παρουσία του προεδρείου του Δ.Σ. της ΕΑΣ Καρδίτσας, αποτελούμενο από τους κ.κ. Τσιούντσιουρα, Πετρόπουλο και Μπαλατσό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ζητήθηκε από τον κ. Κοντό να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για να έχει και η ΕΑΣΚ τη δυνατότητα να παραλάβει τις αδιάθετες ποσότητες σιτηρών, ώστε να μπορούν και οι παραγωγοί της Καρδίτσας να επωφεληθούν από την εξαγγελία για τη χρηματοδότηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών που θα συγκεντρώσουν σιτάρι και καλαμπόκι.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, δηλώνοντας ότι θα συνεργαστεί με τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στην ΕΑΣΚ να κόβει τιμολόγια για την παραλαβή σιταριού και καλαμποκιού.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Παππάς τόνισε ότι η ύπαρξη υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων είναι απαραίτητη γιατί μπορούν να παίξουν καθοριστικό παρεμβατικό ρόλο υπέρ των αγροτών, τόσο στον τομέα της διάθεσης των αγροτικών εφοδίων όσο και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Τσιάρα για την Κύρωση του ισολογισμού – απολογισμού του κράτους για το 2006.
Επόμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων για το καινοτόμο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για τους νέους