Ειδήσεις

Παρέμβαση πολιτών στο Δασαρχείο Καρδίτσας για τα Άγραφα


Την Παρασκευή το μεσημέρι 30/8/19 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από περίπου 25 άτομα στο Δασαρχείο Καρδίτσας ενάντια στην επιχειρούμενη λεηλασία των Αγράφων και την εγκατάσταση αιολικών.

Εκεί μιλήσαμε με τη δασάρχη και ενημερωθήκαμε για τα εξής:

  • Το Δασαρχείο δεν έχει λάβει την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση, ως όφειλε, από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου (ΔΙΠΑ) που την έχει αναλάβει. Έστειλαν αίτημα την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να την παραλάβουν.
  • Οι Μελέτες Οδοποιίας που υποβλήθηκαν από τις εταιρείες, επιστράφηκαν από το Δασαρχείο και δεν εγκρίθηκαν. Ζητήθηκε η επανυποβολή τους και είναι σε διαδικασία σύνταξης και επανυποβολής εκ μέρους των εταιρειών.
  • Κατόπιν έγκρισης εντός 2 μηνών (με αυτοψία) το Δασαρχείο είναι υποχρεωμένο να δώσει τη σχετική έγκριση.
  • Έπρεπε να έχουν υποβληθεί μελέτες βελτίωσης οδοποιίας στο Δασαρχείο Καρπενησίου, προτού εκδοθεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης που βγήκε από το εν λόγω Δασαρχείο τον Αύγουστο 2019.
  • Επικαλέστηκαν την αδυναμία τους ως «απλοί» δημόσιοι λειτουργοί να πράξουν αντίθετα σε οποιοδήποτε έγγραφο/αίτηση επέλθει στην Υπηρεσία προς υπογραφή σε περίπτωση που πληροί τις προϋποθέσεις τους, δεδομένου ότι έχουν προ-εγκριθεί όλα τα απαραίτητα στάδια από το 2012, σε επίπεδο όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Με τη σειρά μας, ενημερώσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάτσουμε αμέτοχοι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που επιχειρείται και συνυπογράφεται από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς. Θα αγωνιστούμε όπως αγωνιστήκαμε στις 5/8 και στις 22/8 όπου και επετεύχθη η μη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την οριστικοποίηση της δημοπράτησης των Δασικών Εκτάσεων. Κατά την άφιξη μας κρεμάστηκε πανό στην είσοδο του Δασαρχείου και αποχωρώντας ακούστηκαν συνθήματα  ενάντια στην καταπάτηση των Αγράφων.

Καλούμε επόμενη συνάντηση την Κυριακή 08/09/2019 στην πλατεία Λάππα στις 19.30 το απόγευμα, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες δράσεις μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν μετακίνηση των μελών του συλλόγου Τριτέκνων για το Συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Η ΑΔΕΔΥ για τη στήριξη του Συλλαλητηρίου της Δ.Ε.Θ.