Παρέμβαση Σκόνδρα για της περικοπές συντάξεων και εφάπαξ


Παρέμβαση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έκανε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημινα Σκονδρα προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών. Το ζήτημα που έθεσε η Βουλευτής προς τον Υπουργό αφορά στις έντονες διαμαρτυρίες των Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων για τις περικοπές συντάξεων και εφάπαξ. Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

 

προς τo Υπουργείo Οικονομικών

 

Θέμα: Διαμαρτυρία Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου για περικοπές συντάξεων και εφάπαξ

 

Κύριε Υπουργέ,

Όπως προκύπτει από επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου του Νομού Καρδίτσας, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των συνταξιούχων αφενός για την κατάργηση των κοινωνικών πόρων υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων με την ψήφιση του Ν. 4524/7-4-2014 (ΦΕΚ 85 Α’) και αφετέρου για τις περικοπές των εφάπαξ των συνταξιοδοτούμενων δημοσίων Υπαλλήλων χορηγούμενα από το ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Πιο συγκεκριμένα, η διαμαρτυρία εστιάζει στο γεγονός, ότι με τους Νόμους 3986/1-7-2014, 4024/27-10-2011 και 4093/12-11-2012 επιβλήθηκαν περικοπές που αθροιστικά υπερβαίνουν το 42%.

Οι Πολιτικοί Συνταξιούχοι του Δημοσίου ζητούν την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΜΤΠΥ μέσω θεσμοθετημένων μέτρων από τον κρατικό προϋπολογισμό με ποσό ίσο με το έλλειμμα, την καθιέρωση συμπληρωματικών πόρων και την άρση της διάταξης που καταργεί τους κοινωνικούς πόρους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

 

Πως αιτιολογείται νομικά η περικοπή των εφάπαξ, όταν αυτά διαμορφώνεται αποκλειστικά από τις εισφορές όλου του εργάσιμου βίου του κάθε Δ.Υ., χωρίς το κράτος να εισφέρει ούτε κατ’ ελάχιστο σε αυτά;

 

Πως σκοπεύει το Υπουργείο να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, μετά την απόφαση κατάργησης των κοινωνικών πόρων ;

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε χηρεία η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος - Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Καρπενησίου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Τσιάρα με Αμερικανούς φοιτητές