Παρέμβαση Ταλιαδούρου για την απαλλαγή φορολόγησης των στρατιωτικών αναπήρων περιπτεριούχων


Ο Βουλευτής, τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, προς τον Υπουργό Oικονομικών, κ. Χαρδούβελη, ζητά την απαλλαγή φορολόγησης των στρατιωτικών αναπήρων περιπτεριούχων για έσοδα από την εκμίσθωση των περιπτέρων που η ίδια η πολιτεία τους παραχώρησε για την αποκατάσταση τους.

 

Ειδικότερα, η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Tα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων στρατιωτικών Υπαξιωματικών Οπλιτών Στρατού Ξηράς – Αέρος – Θαλάσσης, ανάπηροι και θύματα του Ν 1370/44 ανέρχονται περίπου στα 850 άτομα. Οι συμπολίτες μας αυτοί, Στρατιωτικοί ανάπηροι περιπτεριούχοι, συμπληρώνουν τη σύνταξη τους με έσοδα από την εκμίσθωση περιπτέρου που η ίδια η Πολιτεία τους παραχώρησε από το έτος 1913 για την αποκατάσταση τους. Τα έσοδα αυτά ενώ μέχρι το 2010 ήταν αφορολόγητα, σήμερα φορολογούνται μολονότι ταυτόχρονα ο ενοικιαστής περιπτεριούχος φορολογείται ως μικροεπαγγελματίας. Επιπλέον η φορολόγηση του δικαιώματος που παίρνουν οι δικαιούχοι Στρατιωτικοί ανάπηροι περιπτεριούχοι προκαλεί επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στον ασφυκτικό οικογενειακό τους προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

 

Κατόπιν αυτών Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεσθε να εξετάσετε το θέμα της απαλλαγής φορολόγησης του δικαιώματος που παίρνουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου από την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του περιπτέρου σε τρίτους;»

Προηγούμενο άρθρο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας ο Κ. Κουφογάζος
Επόμενο άρθρο “Δεύτερη ευκαιρία” ως τις 30/11 για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Καρδίτσας