Ειδήσεις

Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις


Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, που συμμετέχουν η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων,  Οικοδόμων και συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σάββατο 11 Γενάρη πραγματοποίησε παρέμβαση στην κεντρική πλατεία  της πόλης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην επιτροπή αγώνα, διακίνησαν το υπόμνημα υπογραφών κατά της συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας για τις στρατιωτικές βάσεις, ενημερώνοντας για την συμφωνία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, που μεταξύ άλλων δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Συμφωνία που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από όσους περνούσαν μπροστά από  το τραπεζάκι της επιτροπής αγώνα που συζητούσαν και υπέγραφαν το κείμενο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά Βόλει στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ στο πλευρό των απεργών του ΟΤΕ