Ειδήσεις

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ


Πολύ νωρίς και πριν τη λειτουργία του καινούργιου βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ δυναμικότητας 100 βρεφών και νηπίων που είναι στη συνοικία του Αγίου Δημητρίου, με παρεμβάσεις προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ αλλά και του Υπουργείου Εργασίας, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας είχε ζητήσει την πρόσληψη  μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για τη λειτουργία του. Δυστυχώς όμως οι απαντήσεις που παίρναμε είναι ότι δεν μπορούν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό λόγο των μνημονιακών δεσμεύσεων που υπάρχουν και δεσμεύουν την κυβέρνηση. Έτσι φτάσαμε όταν άρχισε να λειτουργεί ο βρεφονηπιακός σταθμός την 1η Μαρτίου 2019 με 54 παιδιά, να έχει σαν προσωπικό 7 βρεφονηπιοκόμους ΤΕ και ΔΕ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έληγαν 31 Ιουλίου, 2 στην κουζίνα 1 μάγειρας και 1 βοηθός που και αυτούς οι συμβάσεις τους έληγαν 31 Ιουλίου καθώς και 6 καθαρίστριες που οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος Αυγούστου. Δυστυχώς όμως το κουδούνι έναρξης της λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού Καρδίτσας που είναι ένας από του πιο σύγχρονους και λειτουργικούς σταθμούς στην Ελλάδα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα χτυπήσει στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς λόγο απουσίας του αναγκαίου για τη λειτουργία του προσωπικού, αλλά πολύ αργότερα. Η προκήρυξη της ΣΟΧ3 που προβλέπει την πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με 11μηνες συμβάσεις για όλους τους σταθμούς του ΟΑΕΔ στην Ελλάδα έχει κολλήσει εδώ και αρκετό καιρό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Γι αυτό το λόγο έγκαιρα  μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, σαν Εργατικό Κέντρο είχαμε αποστείλει έγγραφο με αποδέκτες τον Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση, τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ καθώς και τους 4 τοπικούς Βουλευτές της Καρδίτσας, όπως ζητούσαμε την επίσπευση με άμεσες ενέργειες της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού μέσα από την ΣΟΧ2 και ΣΟΧ1 του 2019.  Εάν δεν γίνουν ταχύτατες παρεμβάσεις θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς των 88 βρεφών και νηπίων που έχουν επιλεγεί και έχουν κάνει ήδη των προγραμματισμό τους.

Σας επισυνάπτουμε και το έγγραφο που έχουμε αποστείλει στους αρμόδιους φορείς.

                ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΑΕΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 Μαρτίου του 2019, άρχισε να λειτουργεί με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ Καρδίτσας δυναμικότητας 100 παιδιών (βρεφών και νηπίων) , με υπαιτιότητα  την μη έγκαιρη πρόσληψη , του απαραίτητου για την ορθή λειτουργία, προσωπικού.

Η πρώτη χρονιά αυτού του υπερσύγχρονου Πρότυπου Σταθμού λειτούργησε με 54 παιδιά!

Φέτος έχει γίνει επιλογή 88 βρεφών και νηπίων, με προοπτική του χρόνου να επιλεγούν 100παιδιά, ώστε να δώσει άμεσες λύσεις στις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Δυστυχώς, παρά την συνεχή μας επισήμανση προς την Διοίκησης του ΟΑΕΔ, αλλά και προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας σχετικά με την υπολειτουργία του Σταθμού λόγο έλλειψης προσωπικού, γι α άλλη μία φορά υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει στην έναρξη της σχολικής χρονιάς ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών.

Συγκεκριμένα, οι ανάγκες σε προσωπικό είναι: 9 Βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ, 2 Μάγειροι, 1 Τραπεζοκόμος, 6 τουλάχιστον καθαρίστριες και 1 Νοσηλεύτρια ΠΕ η ΤΕ.

Σας επισημαίνουμε ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία άμεσα της Προκήρυξης ΣΟΧ 2 2019, που αφορά την πρόσληψη εκπαιδευτικού και άλλου αναγκαίου προσωπικού με 11 μήνες συμβάσεις ώστε να λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του ΟΑΕΔ σε όλη την χώρα και κατά συνέπεια και της Καρδίτσας.

Εάν δεν γίνουν ταχύτατες παρεμβάσεις και ενέργειες για να ξεμπλοκάρει από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες η προκήρυξη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Καρδίτσας δεν θα λειτουργήσει με την έναρξη της σχολικής περιόδου αλλά πολύ αργότερα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς που ήδη έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους.

Πάγια θέση και κάτι που το είχαμε ζητήσει και επισημάνει από την αρχή ως Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, είναι η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την εύρυθμη και ορθή λειτουργία του Σταθμού.

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 25/8 η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα