Παραδόθηκαν σε δεκαέξι οικογένειες οι κατοικίες του Προγράμματος Λαϊκής Κατοικίας


  Το στεγαστικό πρόγραμμα αποκατάστασης των αστέγων και οικονομικά αδυνάτων, επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων από τις χώρες της τέως ΕΣΔΔ για το νομό μας,  εγκρίθηκε  το έτος 1990 με αρχικούς δικαιούχους 28  σύμφωνα με τον αριθμό μελών των οικογενειών τους. Έτσι το Υπουργείο Υγείας συνέταξε μελέτη για την κατασκευή 6 συγκροτημάτων με σπίτια αναλόγου εμβαδού που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις, σε οικοπεδική έκταση που παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Καρδίτσας. Η μελέτη περιλάμβανε 28 κατοικίες και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων συνολικής επιφάνειας 2550 τ.μ. Η κατασκευή τους πραγματοποιήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας και το συνολικό κόστος, μαζί με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ανήλθε σε 1.827.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκαν το έτος 2006 και  από τους αρχικούς δικαιούχους παρέμειναν οι 12 που έλαβαν αντίστοιχα σπίτια το 2008 στα οποία σήμερα έχουν ήδη εγκατασταθεί.  

Στη συνέχεια, με συνεχείς παραστάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιτεύχθηκε η τροποποίηση των όρων διάθεσης των οικιών και συγκεκριμένα αυξήθηκε το ανώτατο όριο μηνιαίου εισοδήματος έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι δικαιούχοι και να μην μείνουν αδιάθετες κατοικίες. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερες κατηγορίες δικαιούχων να συμμετάσχουν, όπως νεοπαγείς οικογένειες παλιννοστούντων  και δευτερευόντως σε απόρους κατοίκους του νομού.

Έτσι, εγκρίθηκε συμπληρωματικό στεγαστικό πρόγραμμα για τη διάθεση των υπολοίπων (16)  δεκαέξι με προτεραιότητα στις νεοπαγείς οικογένειες παλλινοστούντων. Σήμερα στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου στη ΝΑ Καρδίτσας έγινε η κλήρωση των οικιών από την αρμόδια  τριμελή Επιτροπή διάθεσης των οικιών που συστήθηκε από τη Γ.Γ.Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία της Γ.Γ. Περιφέρειας κας Γερακούδη Καλλιόπης, του Νομάρχη  Αλεξάκου Φώτη, του Δημάρχου κ Βερίλλη Δομήνικου, των Αντινομαρχών  Αποστολοπούλου Μαρίας, Μανασή Δέσποινας και Καρακαξά Βέττας, της Νομαρχιακής Συμβούλου και πρ. Αντινομάρχου  Πέτσα Αθηνάς, της Δ/ντριας της Πρόνοιας  Συρούκη Ειρήνης, των ενδιαφερομένων καθώς και εμπλεκομένων υπαλλήλων της ΝΑ Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης η Γ.Γ.Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Νομάρχης Καρδίτσας δήλωσαν: «Με την παράδοση των υπολοίπων 16 κατοικιών, ολοκληρώνεται μια προσπάθεια της πολιτείας να παρέχει στέγη στους συμπολίτες μας που ήρθαν από τις χώρες της πρ. Σοβιετικής Ένωσης. Σε πνεύμα συνεργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δόθηκε η δυνατότητα να καλυφθεί το σύνολο των κατοικιών από οικογένειες παλιννοστούντων για τους οποίους άλλωστε εγκρίθηκε το πρόγραμμα. Τους ευχόμαστε να είναι υγιείς και να χαρούν τις νέες τους κατοικίες, βέβαιοι ότι η πολιτεία τους περιβάλλει με στοργή».

Επίσης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ Δομήνικος Βερίλλης, δήλωσε πώς η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συνεργασθεί  έτσι ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο περιβάλλων χώρος πάντα στα πλαίσια των  δυνατοτήτων της.

Προηγούμενο άρθρο Βελτίωση & αποκατάσταση δικτύου του Νομού υπέγραψε ο Νομάρχης
Επόμενο άρθρο Ο εορτασμός του Κιλελέρ παίρνει αγωνιστικό χαρακτήρα