Παραμένουν τα προβλήματα στα ορεινά – Η νέα χιονόπτωση δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού σε ορισμένα σημεία


Παρά τη μειωμένη χιονόπτωση χθες το πρωί σε όλο το Νομό Καρδίτσας, εν τούτοις τα προβλήματα παραμένουν. Στην πλευρά της Αργιθέας η οδική σύνδεση εξακολουθεί να είναι αποκομμένη, αφού οι αυχένες Τυμπάνου και Αγ. Νικολάου δεν άνοιξαν παρά τις άοκνες προσπάθειες των χειριστών, ενώ επιπρόσθετο και το πλέον σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή είναι η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα, υπογράμμισε ότι ήταν ζήτημα ωρών να καταφέρουν να «σπάσουν»

τους δύο αυχένες ώστε να ανοίξουν την πρόσβαση προς την Ανατολική Αργιθέα. Σημείωσε δε πως οι νέες χιονοπτώσεις στην περιοχή δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το έργο τους. Από την πλευρά της Λίμνης Πλαστήρα, όλο το οδικό δίκτυο είναι καθαρό, η χρήση ωστόσο αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορισμένα σημεία κρίνεται απαραίτητη. Και στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα τα χωριά Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλας, Μορφοβούνι, Κρυονέρι, Πλακωτό, Μπελοκομίτης και Καρβασαράς παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Στον Δήμο Καρδίτσας

 

 

#

Στον Δήμο Καρδίτσας ελάχιστα προβλήματα υπάρχουν στα ορεινά χωριά Καστανιά, Μούχα, Σαραντάπορο, Αμάραντο και Νεράιδα ωστόσο γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιούκη, το μεγαλύτερο πρόβλημα και στην εν λόγω περιοχή, παραμένει η καταστροφή του δικτύου της ΔΕΗ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα αργήσει να αποκατασταθεί. Όσον αφορά στην πόλη της Καρδίτσας, ο κ. Τσιούκης υπογράμμισε πως υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός, σε περίπτωση που κληθεί η πόλη να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σε ύφεση τα ποτάμια

 

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκονται οι στάθμες όλων των ποταμών της Καρδίτσας, παρά το γεγονός ότι παραμένουν τεράστιες εκτάσεις πλημμυρισμένες στις περιοχές Ριζοβουνίου, Αγ. Τριάδας, Προαστίου, Πεδινού, Μαραθέας, Κόρδας, Παλαμά, Αγ. Δημητρίου, Κυψέλης και Πασχαλίτσας.

 

Κυκλοφορία οχημάτων

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν είναι εφικτή στο νομό Καρδίτσας στα ακόλουθα σημεία:

 

Ε. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από το

 

 

10ο έως το 25ο χλμ. (Θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα).
Ε. Ο. Μουζακίου – Ανατολικής  Αργιθέας, από το
15ο έως το 30ο χλμ. (Θέση Αγ. Νικόλαος).
Ε. Ο. Μουζακίου – Ανθοχωρίου – Κερασιάς, από το
14ο χλμ έως 20

ο χλμ.
Ε. Ο. Μπελοκομήτη – Φράγματος Πλαστήρα

Επ. Ο. Κυψέλης – Πασχαλίτσας, παρατηρείται υπερχείλιση όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας, η οποία διεξάγεται από άλλα οδικά σημεία.

 

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται στα σημεία:
Ε. Ο. Μουζακίου – Ανθοχωρίου – Κερασιάς, από

 

 

1ο έως 14ο χλμ.
Ε. Ο. Καρδίτσας – Λουτρών – Σμοκόβου, από
20ο χλμ.
Ε. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου.
Ε. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από
1ο έως 10ο  χλμ.
Ε.Ο Μουζακίου – Ανατολικής Αργιθέας, από
1ο έως 14ο χλμ.  
Ε. Ο. Καρδίτσας – Μητρόπολις – Μοσχάτο – Ιερά μονή Κορώνης – Τσαρδακίου – Καστανιάς, από
12ο έως 16 χλμ. .
Ν.Ε.Ο. Μητρόπολης – Μορφοβουνίου – Κρυονερίου – Μπελοκομήτη ,  από
37ο  έως 42

ο χλμ.
Ν.Ε.Ο. Ραχούλας – Καστανιάς – Μούχας.

 

Ο καιρός

Αν και ο χιονιάς υποχωρεί, η παγωνιά μένει στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην «κατάψυξη

», με τους δρόμους καλυμμένους με χιόνι, πολλά χωριά αποκλεισμένα και τους κατοίκους να δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Για σήμερα Σάββατο 11/2, προβλέπεται για την Καρδίτσα χιονόνερο με πιθανότητα χιονιού, με την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με χιονόνερο και ενδεχομένως χιόνι, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 3

βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση σε ανοιχτή συνέλευση