Ειδήσεις

Παρατείνεται η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών


Μετά από αίτημα και συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκαν από την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρατείνεται – αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Πρόκειται για ρύθμιση – ανάσα για πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις», υπογράμμισε επισήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Περιφέρεια Θεσσαλίας κινήθηκε με ταχύτητα, κήρυξε αμέσως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες, ολοκλήρωσε σε χρόνο – ρεκόρ τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κατέθεσε πλήρεις φακέλους στα συναρμόδια υπουργεία. Η συνεργασία μας με τη νέα Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου αποδίδει καρπούς και προσβλέπουμε σε ακόμη θετικότερα για τον τόπο μας αποτελέσματα στο μέλλον. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι με συνεργασία, τεκμηρίωση και ταχύτητα μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία της Θεσσαλίας. Αυτό που προέχει σήμερα είναι να δοθεί νέα παράταση στο νησί της Σκοπέλου, που έχει δοκιμαστεί σκληρά από τις θεομηνίες».

Συγκεκριμένα, παρατείνεται – αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ως εξής:

  1. Έως 30.12.2016 στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Φαρσάλων – Ναρθακίου – Πολυδάμαντα & Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις & καταιγίδες) στις 21 Μαΐου 2016.
  2. Έως 30.12.2016 στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αλμυρού – Ανάβρας – Σούρπης & Πτελεού του Δήμου Αλμυρού για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις & καταιγίδες) στις 21 Μαΐου 2016.
  3. Έως 30.12.2016 στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Φαρκαδόνας – Οιχαλίας & Πελλιναίων του Δήμου Φαρκαδόνας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις & καταιγίδες) στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2016.
  4. Έως 30.12.2016 στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Παλαμά – Φύλλου και Σελλανών του Δήμου Παλαμά για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις & καταιγίδες) στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2016.
  5. Έως 30.12.2016 στις Τοπικές Κοινότητες Σοφάδων, Γεφυρίων, Πασχαλίτσας, Καππαδοκικού & Καρποχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων, στις Τοπικές Κοινότητες Ασημοχωρίου, Γραμματικού, Λεονταρίου, Ν. Ικονίου, Κτιμένης  της Δημοτικής Ενότητας Ταμασίου, στις Τοπικές Κοινότητες Ματαράγκας, Κυψέλης & Ερμητσίου της Δημοτικής Ενότητας Άρνης, στις Τοπικές Κοινότητες Κέδρου, Θραψιμίου, Λουτροπηγής, Αηδονοχωρίου & Βαθυλάκου της Δημοτικής Ενότητας Μενελαΐδας και στην Τοπική Κοινότητας Ρεντίνας της Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονη και διαρκή βροχόπτωση στις 20 και 21 Μαΐου 2016.
  6. Έως 30.12.2016 στην Τοπική Κοινότητα Δολίχης, της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονη και διαρκή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση  στις 5 Ιουνίου 2016.
  7. Έως 30.12.2016 στον Δήμο Καλαμπάκας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμυρικά και κατολισθικά) στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2016.
  8. Έως 6.3.2017 στην Τοπική Κοινότητα Τσαριτάνης, της Δημοτικής Ενότητας Τσαριτάνης του Δήμου Ελασσόνας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονη και διαρκή βροχόπτωση στις 6 έως 9 Σεπτεμβρίου 2016.
  9. Έως 8.3.2017 στην Τοπική Κοινότητα Ριζώματος της Δημοτικής Κοινότητας Παραληθαίων του Δήμου Τρικαίων της Π.Ε. Τρικάλων, στην Τοπική Κοινότητα Διποτάμου της Δημοτικής Κοινότητας Φαλώρειας του Δήμου Τρικαίων της Π.Ε. Τρικάλων και στην Τοπική Κοινότητα Ρογγίων και Φοτάδων της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιδένδρου του Δήμου Τρικαίων της Π.Ε. Τρικάλων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονες βροχοπτώσεις στις 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016.
  10. Έως 8.3.2017 στην Τοπική Κοινότητα Παραποτάμου της Δημοτικής Κοινότητας Πιαλείων του Δήμου Πύλης της Π.Ε. Τρικάλων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονες βροχοπτώσεις στις 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016.
  11. Έως 6.3.2017 στην Δημοτική Κοινότητα Τυρνάβου, του Δήμου Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας, στην Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου του Δήμου Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας και στην Τοπική Κοινότητα Δελερίων της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονες βροχοπτώσεις στις 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2016.
  12. Έως 6.3.2017 στην Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας της Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας, στην Τοπική Κοινότητα Σκήτης της Δημοτικής Ενότητας Σκήτης του Δήμου Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας και στην Τοπική Κοινότητα Καρύτσας της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών του Δήμου Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονες βροχοπτώσεις στις 6 έως 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι ανωτέρω αποφάσεις εκδόθηκαν βάσει σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) το οποίο κηρύσσει την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, την περιοχή και το χρονικό διάστημα.

 

Προηγούμενο άρθρο Φώφη Γεννηματά από την Καρδίτσα : Η χώρα χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία
Επόμενο άρθρο Χαιρετισμός της Ασημίνας Σκόνδρα στο 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπ/κών Λειτουργών