Ειδήσεις

Παρουσίαση βιβλίου από τους Φίλους Νοσοκομείου Καρδίτσας


Το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος, οι Εκδόσεις Πασχαλίδης & BrokenHills, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Φίλοι Νοσοκομείου Καρδίτσας και η Oncosurgery ΙΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Καρκίνος. Ποιος είσαι; Πού ζεις; Πώς ζεις;» του Ιωάννη Δ. Σπηλιώτη, Χειρούργο-Ογκολόγο που θα γίνει Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 11.00, στην Καρδίτσα, Hotel ΚΙΕΡΙΟΝ.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο οικογένεια που να μη ζει με τουλάχιστον ένα μέλος της να πάσχει από νεοπλασματική νόσο.
Στα άπειρα ερωτήματα “γιατί σε μένα”, “πώς έγινε”, “τι πρέπει ή τι έπρεπε να προσέξω” κυριαρχούν διάφορες θεωρίες με αρκετή δυσκολία στην ερμηνεία και εξήγηση.
Η δύναμη και η ωφελιμότητα αυτού του βιβλίου είναι ακριβώς να έρθει και να καλύψει, με απλές απαντήσεις μια σειρά από αυτούς τους προβληματισμούς.
Τα τρία ερωτήματα που θέτει ο τίτλος του ουσιαστικά εμβαθύνουν στην παθογένεια αυτής της νόσου:
“Ποιος είσαι” : προσπαθεί να αποδείξει τη γενετική και την κληρονομικότητα του καρκίνου που σήμερα γνωρίζουμε ότι αφορά στο 1/3 των περιστατικών.
“Πού ζεις” : είναι το ερώτημα που ανατέμνει από τα κεφάλαια του βιβλίου το ρόλο του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων παρεμβάσεων σε αυτό, της μόλυνσης των υδροφόρων οριζόντων, της επίδρασης της αλόγιστης χρήσης διαφόρων ουσιών για τη βελτίωση καλλιεργειών και του τρόπου ζωής.
Τέλος “Πώς ζεις” : απαντά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου στις διάφορες συνήθειες της καθημερινότητας, στις διατροφικές επιλογές και τις καταναλωτικές συνήθειες και τους κινδύνους που αυτές περιέχουν για τη δημιουργία του καρκίνου. Ως εκ τούτου η ιδέα και μόνο μιας συνάντησης όλων αυτών των σκέψεων και η καταγραφή τους με απλά λόγια και επιστημονική τεκμηρίωση βοηθούν στο να αναδείξουν το βιβλίο ως ένα εργαλείο υγειονομικής διαφώτισης στην καθημερινότητά μας.
Λίγα λόγια για το συγγραφέα:
Ο Γιάννης Σπηλιώτης είναι Χειρουργός – Ογκολόγος με πολύχρονες μετεκπαιδεύσεις σε έμμισθες οργανικές θέσεις στη Γαλλία, Αμερική τη Γερμανία και την Ελλάδα. Έχει γράψει άλλα οκτώ (8) βιβλία στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ έχει δημοσιεύσει και εκατόν ογδόντα (180) άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Το παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο βιβλίο για το ευρύ κοινό. Δεκαοχτώ (18) χρόνια μετά το πρώτο του αφήγημα με τίτλο “Καρκίνος από την άγνοια στο φόβο” (Αχαϊκές Εκδόσεις 1999). Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για την επιστημονική έρευνα και δράση με το βλέμμα του στραμμένο στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή
Επόμενο άρθρο Έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης του ΓΕΛ Παλαμά