Ειδήσεις

Παρουσίαση βιβλίου από το ΚΙΛΕ Απόλλων


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάσθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Απόλλωνα το βιβλίο της Ευφροσύνης Γατή με τίτλο Εύθραυστη ευτυχία εκδόσεις ΗΡΑ Εκδοτική της Ευροσύνης Γατή, οποία κατάγεται από την Καρδίτσα και ζει στον Βόλο. Για το βιβλίο  μίλησαν η φιλόλογος Μαίρη Τσαμακίδου και η Βούλα Σδρόλια, βιβλιοθηκονόμος-προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας. Προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση η Πρόεδρος του Απόλλωνα Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά.

Το μυθιστόρημα αναφέρεται στη ζωή της μικρής Ρωξάνης και της αδερφής της, Αριστέας, που  δυσκολεύει περισσότερο, όταν η μεγαλύτερη αδερφή τους, η Τασούλα, το σκάει από το σπίτι. Κι ενώ η ντροπή και ο φόβος για την πατρική εξουσία και την κλειστή κοινωνία οδηγούν την Τασούλα στην Αθήνα, στο μικρό χωριό τα προβλήματα εντείνονται και οδηγούν στην καταστροφή. Η Ρωξάνη φυγαδεύεται στη συμπρωτεύουσα από τη μητέρα της, και η ελπίδα παίρνει για εκείνη τη μορφή μιας φιλίας ζωής κι ενός μεγάλου έρωτα που αποδεικνύεται καταδικασμένος. Χρόνια αργότερα, χάρη στα καπρίτσια της μοίρας, οι ζωές των αλλοτινών εραστών συγκρούονται. Καθώς το παρελθόν στοιχειώνει γι’ άλλη μια φορά το παρόν, η ευτυχία φαντάζει εύθραυστη και την αξίζουν μόνο όσοι έχουν τη δύναμη να παλέψουν ξανά για να τη βρουν.

Μ΄ αυτήν την παρουσίαση έκλεισε το πολύ επιτυχημένο πολιτιστικό τριήμερο των εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Στις κάλπες προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας