Παρουσίαση βιβλίων με πλούσια στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας


Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο μέσα από τα προϊόντα, τις γεύσεις και τα τραγούδια της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν, όσοι παραβρεθούν την Κυριακή στις 11-1-2015 και στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, όπου θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων: 1) “Γεύσεις και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Καρδίτσας”, το οποίο θα παρουσιάσει ο Γεώργιος Διδάγγελος, τ. Νομάρχης-Πρόεδρος του Δικτύου Τροφίμων και Ποτών Καρδίτσας και 2) ” Παραδοσιακά τραγούδια της Καρδίτσας”, το οποίο θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ράπτης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η έκδοση είναι του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας “Ο ΑΠΟΛΛΩΝ” Καρδίτσας και η έρευνα, η επιμέλεια και τα κείμενα της Βασιλικής Κοζιού-Κολοφωτιά
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας “Ο ΑΠΟΛΛΩΝ¨ Καρδίτσας θα τραγουδήσει, συνοδεία ορχήστρας, τραγούδια της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής.
Η ορχήστρα αποτελείται από τους: Χρήστο Κιτσόπουλο στο κλαρίνο, Ηλία Αποστολακούλη στο βιολί,  Γιάννη Σερίφη στα κρουστά και Μάριο Σαριμηχαϊλίδη στο λαούτο.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν, «τιμής ένεκεν», δωρεάν τα δυο βιβλία και τα δυο cds  στους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Καμμένος και Νικολόπουλος επιστράτευσαν τον Κ. Νιζάμη για την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο «Χτυπήθηκε» κυνηγός από κυνηγό – Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας το θύμα