Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας φοιτήτριας του ΤΕΙ Ξύλου για το Λαογραφικό Μουσείο Λ.&Ν. Σακελλαρίου


Την Τετάρτη 18-11-2015 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας με τίτλο ‘Μελέτη και Σχεδιασμός Αποθηκών Συντηρημένων-Ασυντήρητων Μουσειακών Αντικειμένων Εργαστηρίου Συντήρησης’ η οποία αποτελεί Μελέτη περίπτωσης για το παράρτημα του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Λ.&Ν. Σακελλαρίου στην Καρδιτσομαγούλα Ν. Καρδίτσας. Η εν λόγω πτυχιακή εκπονήθηκε από την τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος κα. Μιτσένκο Ιουλία με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Ντιντάκη Ιωάννη, καθηγητή εφαρμογών του τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε., ενώ ιδιαίτερα σημαντική για την υλοποίηση της πτυχιακής ήταν η συνεισφορά του συντηρητή κ. Τσίποτα Δημήτρη, τ. Επιστημονικού συνεργάτη του Σ.Τ.Ξ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού-Τουρισμού, και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.κ. Κων. Ψημμένος και Απ. Καπράνας, όπως και οι αρμόδιοι Μηχανικοί του Δήμου Καρδίτσας κ.κ. Β. Βασίλογλου, Χαρ. Τσιλίκας, και Π. Τσεκούρας. Από όλους τους παρευρισκομένους επισημάνθηκε το πολύ καλό επίπεδο της εν λόγω πτυχιακής εργασίας, που αποτελεί μια επιστημονικά τεκμηριωμένη και σχεδιαστικά άρτια μελέτη.

Η εν λόγω μελέτη αποτελεί την τρίτη πτυχιακή εργασία η οποία και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Λαογραφικού Μουσείου και του Τμήματος, που τηρήθηκε από το τμήμα Σ.Τ.Ξ.Ε. που κράτησε τις δεσμεύσεις του όπως επί θητείας Προέδρου κ. Γ. Μαντάνη. Οι δύο προηγούμενες πτυχιακές εργασίες με τίτλο: ‘Σχεδιασμός πωλητέων αντικειμένων εμπνευσμένων από τη συλλογή του μουσείου’ (εκπόνηση από τη φοιτήτρια Ι. Κανελλοπούλου, επιβλέπων καθηγητής: Ντιντάκης Ι.) και ‘Σχεδιασμός προθηκών για το παράρτημα του Λαογραφικού Μουσείου Καρδίτσας’ εκπόνηση από τις φοιτήτριες Μπανάβου Μ. και Γιαννούση Α. (επιβλέποντες καθηγητές: Ντιντάκης Ι. & Τσίποτας Δ.).

Προηγούμενο άρθρο Το τουριστικό άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση των παραγωγών της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου