Παρουσίαση του βιβλίου»Κέλη, η μικρή Σφήκα»


 Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου) και σε συνεργασία με την Καρδιτσιώτισσα συγγραφέα Αγγελική Φλώρου πραγματοποιούν μια σειρά παρουσιάσεων του βιβλίου της «Κέλη, η μικρή Σφήκα» στους χώρους των παιδικών βιβλιοθηκών.

 Το βιβλίο έχει πάρει άριστες κριτικές από καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς και αναγνώστες και στο διαδίκτυο προτείνεται στα καλύτερα.

Η Αγγελική Φλώρου με το δικό της ξεχωριστό  τρόπο ενθουσίασε τα παιδιά – μέλη των παιδικών βιβλιοθηκών με το πολύ όμορφο παραμύθι της.

Μέσα από την ιστορία της μικρής Κέλης που γεννήθηκε διαφορετική από τις άλλες σφήκες ,-αυτή γεννήθηκε χωρίς τις χρυσαφιές ρίγες – θίγονται πολλά ζητήματα που αφορούν το ρατσισμό, την έννοια του διαφορετικού , τη σημασία της πραγματικής φιλίας αλλά και της προσπάθειας  ν’ αναδείξουμε την  αληθινή  ομορφιά που κρύβεται μέσα μας.

Παρουσιάσεις έγιναν ήδη στις παιδικές Βιβλιοθήκες Πλατείας «Δημ. Γιολδάση», συνοικίας «Αγίας Παρασκευής» και  «Παυσιλύπου», όπου τα παιδιά έφτιαξαν με τη βοήθεια της συγγραφέα και των εκπαιδευτικών, όμορφα καπέλα με τη μικρή σφήκα και τα φορούσαν σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην αφήγηση της ιστορίας ..

Ζωγράφισαν και έκοψαν μικρά στολιδάκια με το σπίτι της μικρής σφήκας για το δέντρο τους και διασκέδασαν με τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια  που τους παρουσίασε η κα Φλώρου.

          Σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 5 – 6 το απόγευμα η συγγραφέας Αγγελική Φλώρου θα παρουσιάσει το βιβλίο της, στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

Προηγούμενο άρθρο Μια Καρδιτσιώτισσα ζωγράφος στην έκθεση «Art En Capital»
Επόμενο άρθρο Απονομές πτυχίων και διπλωμάτων στο ωδείο Καρδίτσας