Ειδήσεις

Παρουσίαση των έργων στο εργοτάξιο κατασκευής του Ε65


Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί για τους δημοσιογράφους (τόσο της περιφέρειας, όσο και των Αθηνών) στην Καρδίτσα, στο εργοτάξιο κατασκευής του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), την Τρίτη 1 Νοεμβρίου.

Όπως είναι ήδη γνωστό το έργο παραχώρησης, αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α/Κ Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό, καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος του Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Ο Ε65 κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του βασίζεται σε σύγχρονα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα, με σεβασμό προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, στοχεύοντας στην ασφάλεια και άνεση των χρηστών και στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής εξοικονόμησης χρόνου και καυσίμων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με την ολοκλήρωσή του, το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.

Σήμερα, διανύουμε την πρώτη φάση των κατασκευαστικών εργασιών του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (τμήμα από 32 χλμ. έως 110 χλμ., δηλαδή Ξυνιάδα – Τρίκαλα), στην οποία και περιλαμβάνονται τα παρακάτω εργοτάξια:

  • 60 χλμ.: Εργοτάξιο Ανάβρας
  • 80 χλμ.: Εργοτάξιο Καρδίτσας
  • 104 χλμ.: Εργοτάξιο γέφυρας Πηνειού

Η αρμονική ένταξη του αυτοκινητοδρόμου Ε65 στο περιβάλλον και η συνεχής προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του πλούτου κάθε περιοχής, αποτελεί δέσμευση για την Κεντρική Οδό.

Προηγούμενο άρθρο Νέα τριετής θητεία του Δ. Τσιαντή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Επόμενο άρθρο Έναρξη Προγράμματος για την Αναπτυξιακή Εκπαίδευση Αγροτικών Περιοχών