Παρουσιάστηκε η «Φρουτοπία» στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγ. Βαρελά»


Ένα ευχάριστο και παράλληλα εκπαιδευτικό δίωρο πέρασαν τα παιδιά που παρευρέθηκαν την Κυριακή το πρωί στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Οι Κυρίες Μαρία Μπαρμπατσάλου και Όλγα Μητσοπούλου από το θεατρικό εργαστήρι «ΡΟΔΑ», δραματοποίησαν μαζί με τα παιδιά τη δική τους εκδοχή της Φρουτοπίας»

Η Φρουτοπία, μια πολιτεία όπου όλα δουλεύουν ρολόι, οι κάτοικοι είναι ευτυχισμένοι, έχουν ότι χρειάζονται για να ζουν καλά, πλήττεται από φυσική καταστροφή, με αποτέλεσμα να καταστραφεί όλη η γεωργική παραγωγή της. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ώσπου εμφανίζεται κάποια εταιρία και τους προτείνει μεταλλαγμένους σπόρους.

Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, όντας τα ίδια οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, έμαθαν για τα μεταλλαγμένα, τα θετικά τους, τ’ αρνητικά τους και προβληματίστηκαν για τη χρησιμοποίησή τους ή όχι στην καθημερινότητά μας.

Οι παιδικές βιβλιοθήκες, έχουν προγραμματίσει μέχρι τα Χριστούγεννα, άλλες δύο δράσεις στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ., η πρώτη θα γίνει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 11- 1 το πρωί με τίτλο «Παλιά επαγγέλματα, ζωντανέψτε» και εντάσσετε στα πλαίσια του φεστιβάλ ρετρό «Μέρες Ραδιοφώνου» που θα γίνει το διήμερο 21 – 22 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, 11 – 1 το πρωί,  σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι «ΡΟΔΑ».

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 24410-71346 ή στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Προηγούμενο άρθρο Αποζημίωση για τις απώλειες και τις ζημίες από τον καταρροϊκό πυρετό ζητά η Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ