Παρουσιάστηκε στους Σοφάδες το βιβλίο του Βαγγέλη Ντελή


Με επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων το μυθιστόρημα του Φιλολόγου – Συγγραφέα Βαγγέλη Ντελή «Ο καλλιτέχνης», από τις εκδόσεις Κέδρος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σοφάδων κύριος Αθανάσιος Σκάρλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Ψαχούλας Δημήτριος,ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Μιχάλης Παπανούσκας, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σοφάδων κύριος Βασίλειος Θεοχάρης, ο Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Καρδίτσης κύριος Ηρακλής Τσιάμαλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας κύριος Κλεομένης Γιαννέλος, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σοφάδων κυρία Βλόντζου Ελένη, πολλοί εξέχοντες φιλόλογοι και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση οργάνωσε η φιλόλογος Κατερίνα Σταθοπούλου, η οποία παρουσίασε και το βιογραφικό του συγγραφέα, ενώ για το βιβλίο μίλησε ο φιλόλογος Βασίλης Αλεξίου, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά την υπόθεση του έργου, αναφερόμενος στις δύο παράλληλες ιστορίες του και στην πρωτοτυπία των αφηγηματικών του τρόπων, καθώς εναλλάσσεται η πρωτοπρόσωπη με την τριτοπρόσωπη αφήγηση και προκαλείται μ’ αυτόν τον τρόπο η αγωνία του αναγνώστη. Η περιγραφή του κυρίου Αλεξίου συμπληρωνόταν από την δραματοποίηση αποσπασμάτων του έργου από τον θεατρολόγο και σκηνοθέτη Ανδρέα Ζυγογιάννη και την ηθοποιό Σωτηρία Χρυσικοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πλαισίωνε τις αφηγήσεις με μοναδικό τρόπο  η Δρ. Μουσικολογίας και πιανίστα Χριστίνα Γιαννέλου, χρωματίζοντας έτσι μουσικά τα δραματοποιημένα αποσπάσματα .

Στο τέλος ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην προϊστορική Θεσσαλία και στον Μινωικό Πολιτισμό, που αποτελούν και το ιστορικό πλαίσιο του έργου, και για τον τρόπο με τον οποίο συνέλαβε την ιδέα και δημιούργησε το μυθιστόρημά του.

 

Προηγούμενο άρθρο Άννα Γ. Ζιάκα : Σκέψεις για τη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη του 2016
Επόμενο άρθρο Επιστολή της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τον προγραμματισμό προσλήψεων