Ειδήσεις

Παρουσιάστηκε το Μουσείο Φυσικών Επιστημών στη Μαγούλα


Στην παρουσίαση του Μουσείου Φυσικών Επιστημών που στήθηκε στο Γυμνάσιο Λύκειο Μαγούλας προχώρησε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Μόρφος.

Η παρουσίαση έγινε παρουσία του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού, του Αντιδημάρχου κ. Φούντα, του Διευθυντή Β’/θμιας Εκπαίδευσης κ. Παπανούσκα, της Σχολικής Συμβούλου Α’/θμιας Εκπαίδευσης κ. Φακίδου  και πολλών καθηγητών ΠΕ4 (Φυσικής) από σχολεία του Νομού μας.

Το Μουσείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Γυμνασίου Λυκείου Μαγούλας, όπου παρουσιάζονται όλα τα εποπτικά υλικά και τα πειράματα της Φυσικής που αποτελούν και την ιστορία της εκπαίδευσης του σχετικού μαθήματος κατά την πάροδο των χρόνων.

Η συλλογή του υλικού έγινε με μεράκι και ενθουσιασμό από τους φυσικούς καθηγητές του σχολείου κ.κ. Καραμπέκο και Βαγενά και παρουσιάζεται με εύχρηστο και λειτουργικό τρόπο, μετά από τη διαμόρφωση της αίθουσας με ειδικές προθήκες από το Δήμο Μουζακίου.

Φιλοδοξία του Δήμου Μουζακίου και του Σχολείου είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για όλα τα σχολεία της χώρας μας  που θα μπορούν να το επισκέπτονται και να γνωρίζουν από κοντά το ιστορικό εποπτικό υλικό και τα πειράματα που εξηγούν τα φυσικά φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός αφού καλωσόρισε τους  επισκέπτες συνεχάρη το Διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου για το μεράκι και τη διάθεση που επέδειξαν διαμορφώνοντας ένα μουσειακό χώρο που ταυτόχρονα είναι λειτουργικός και  μπορεί εύκολα να αποτελέσει ευκαιρία επίδειξης και μάθησης για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές. Παράλληλα ο κ. Κωτσός έκανε πρόταση στο Διευθυντή της Β\θμιας εκπαίδευσης κ. Παπανούσκα να συγκεντρωθεί και όλο το ιστορικό εποπτικό υλικό και τα παλαιά όργανα γυμναστικής που βρίσκονται στα σχολεία του Νομού μας προκειμένου να διατεθεί ανάλογος χώρος στο σχολείο της Μαγούλας (το οποίο διαθέτει πολλές κενές αίθουσες) ώστε να διαμορφωθεί και το Μουσείο Φυσικής Αγωγής με στόχο το σχολείο να αποτελέσει ένα πόλο έλξης και διδαχής της εκπαιδευτικής ιστορίας της χώρας μας.

Τέλος ο κ Κωτσός έκανε γνωστή, στη Σχολική Σύμβουλο της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Φακίδου, την πρόθεση του Δήμου Μουζακίου να διαμορφώσει στο πετρόχτιστο σχολείο της Γελάνθης το Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο με θρανία, πίνακες, βιβλία, εποπτικό υλικό, ποδιές κλπ από το παρελθόν, ώστε οι νέες γενιές να έχουν εικόνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας των προηγούμενων χρόνων στην πατρίδα μας.

Προηγούμενο άρθρο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων – GDPR
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο με θέμα: Κοινωνικο-προνοιακή Εκκλησιαστική παρέμβαση