Π.Α.Σ.ΕΒΕ: Ανακοίνωση για χαράτσι ΔΕΗ


 Η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας αλλά και διεθνώς βαθαίνει. Ο πόλεμος ανάμεσα στα μονοπώλια καθημερινά γίνεται όλο και ποιο σφοδρός.

Χρησιμοποιούν και είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν για την υπεράσπιση της πολιτικής τους και της οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Η άρχουσα τάξη στη χώρα της επέβαλλε τη κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί καλύτερα να ξεζουμίσει την λαϊκή οικογένεια. Επιδίδεται σ’ένα όργιο τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης προκειμένου να περάσει τα μέτρα της.

Σήμερα είναι η 6η δόση. Αύριο θα είναι η 7η δόση.

Καμία ανοχή – καμία υποταγή στη κυβέρνηση και τους υποστηριχτές της.

Το απάνθρωπο χαράτσι που επιβάλλουν σε όλους μας μέσα απ’τη ΔΕΗ και την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, χτυπάει ιδιαίτερα σφοδρά τους αυτοαπασχολούμενους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πέρα απ’την αναδουλειά και τα λουκέτα, το τέλος επιτηδεύματος, τις αυξημένες εισφορές στον ΟΑΕΕ, τα υπέρογκα Δημοτικά τέλη για το μικρομάγαζο κλπ.

Το χαράτσι της ΔΕΗ δεν είναι απλά ένα ακόμα μέτρο. Είναι πρόβα, είναι κομβικό σημείο στην επίθεση που έχουν σχεδιάσει για τη λαϊκή οικογένεια. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Αν το αποδεχτούμε πολιτικά πρώτα απ’όλα, αύριο θα μας επιβάλλουν χαράτσι γιατί αναπνέουμε.

  • Τώρα πρέπει να αντισταθούμε, να οργανώσουμε όχι μόνο την άμυνα μας, αλλά και την επίθεση μας απέναντι στην αντιλαϊκή μονοπωλιακή πολιτική. ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος.

Τα σωματεία μας, οι ομοσπονδίες, οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ, πρέπει να αναδειχτούν σε οργανωτές και καθοδηγητές αυτής της προσπάθειας.

  • Τώρα πρέπει να μπουν μπροστά. Στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά με πρωτοβουλίες να γυρίσουμε πίσω τα χαράτσια. Δεν έχουμε να πληρώσουμε,

δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε.

Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν τη κρίση.

Αντιμετωπίζουμε τον πόλεμο που εξαπέλυσαν απέναντι μας, με πόλεμο.

Μαζί με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε πόλη και γειτονιά, αντιπαλεύουμε την πολιτική που μας καταστρέφει με όρους κινήματος. Δεν επιτρέπουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό, σε κανένα μικρομάγαζο.

Το κίνημα μπορεί και πρέπει να αποκαθιστά κάθε παρανομία του αστικού κράτους.

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος. Χρειάζονται θυσίες, πολλές προσπάθειες. Όμως γνωρίζουμε ότι αυτά που κρίνονται σ’αυτόν τον αγώνα είναι τεράστια. Είναι η ίδια μας η ζωή. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.  

Η Γραμματεία Καρδίτσας της ΠΑΣΕΒΕ

Προηγούμενο άρθρο Το πρόβλημα της αντικατάστασης της στέγης του Λυκείου έθεσαν οι μαθητές στο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό
Επόμενο άρθρο K. Αγοραστός: Υπεγράφη η ένταξη στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του έργου «Ύδρευση Ανατολικής Πλευράς Ν. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου»