Ειδήσεις

Πασχαλινό μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα


Φίλες και φίλοι εύχομαι σε σας και τις οικογένειές σας, Καλό Πάσχα. Το λυτρωτικό άγγελμα της Ανάστασης Του Κυρίου, που αναδεικνύει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, να δώσει υπομονή και δύναμη να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, που βιώνει η ελληνική κοινωνία και η πατρίδα μας.

Όταν λυγίζουμε από το σταυρό, που ο καθένας μας σηκώνει, έρχεται η μαρτυρία της Ανάστασης, για να φέρει ελπίδα και πίστη στον εαυτό μας.

Η «εβδομάδα των παθών» διαρκεί πολύ για την Ελλάδα και τους Έλληνες ,  διδάσκει όμως ότι οι εύκολες λύσεις, οι υποσχέσεις, τα όμορφα αλλά κούφια λόγια, οι ιδεοληψίες , τα σοφίσματα και η δημαγωγία, δεν οδηγούν στην Ανάσταση.

Ο  «Γολγοθάς» μας  θα τελειώσεις όταν θα αγαπήσουμε  τον συνάνθρωπο,  την αλήθεια, την ευθύνη και τη λογική, όταν παραμερίσουμε τον εγωισμό, λυτρωθούμε από τις αδυναμίες και κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Έχοντας τον Αναστάσιμο θρίαμβο ως πυξίδα, να απαλλαγούμε από την γενικευμένη κατάθλιψη, την απελπισία, την απόγνωση και την απογοήτευση , που σήμερα κυριαρχούν και να διεκδικήσουμε νέες ευκαιρίες για τη ζωή και το μάλλον.

Η αναγέννηση της πατρίδας μας, η προσωπική δημιουργία και η συλλογική προκοπή, δεν θα μας χαριστεί από κανέναν , θα  έρθουν από μας τους ίδιους . Από κάθε δυναμικό και ενεργό έλληνα πολίτη, που με άξιες και σοβαρές ηγεσίες, θα εργαστούν μεθοδικά και επίμονα, συγκροτημένα υπεύθυνα και πρωτίστως πατριωτικά.

Ο θρίαμβος της Ανάσταση και η θυσία Του Χριστού μας, μπορούν κα οπλίσουν τον κάθε πιστό Ελληνίδα και Έλληνα, με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και θάρρος  και να πιστέψει, ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο.

Μπορούμε να βγούμε από το σκοτάδι, που σήμερα έχουμε βυθιστεί.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα του  Άγιου Πάσχα που σήμερα γιορτάζουμε και μας γεμίζει προσδοκία και ελπίδα, είναι ακριβώς αυτό:

Η ζωή νικάει το θάνατο.

Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι.

Υγεία, αγάπη, ειρήνη χαρά και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!

Χρόνια πολλά

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου