Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεου


Αγαπητοί μου αδελφοί,

Πρεσβύτεροι και Διάκονοι,

Οσιώτατοι Μοναχοί και Μοναχές,

Ευλογημένε και περιούσιε Λαέ,

 

 

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η !

 

 

Ευφρόσυνη και φωτεινή ανέτειλε και πάλι η αγία ημέρα του Πάσχα, της Αναστάσεως του Κυρίου μας και σκορπίζει χαρά, παρηγοριά, αγαλλίαση και βέβαια ελπίδα ζωής σε όλους τους πιστούς, παρα την επικρατούσα σε όλον τον κόσμο βαρειά ατμόσφαιρα εξ αιτίας της πολυδιάστασης κρίσεως με όλες τις γνωστές οδυνηρές επιπτώσεις της στον καθημερινό βίο της ανθρωπότητος.

Ανέστη εκ του Τάφου ο Χριστός, ο Θεάνθρωπος Κύριός μας και μαζί Του ανέστη ο άνθρωπος. Η καταδυναστεία του θανάτου αποτελεί παρελθόν. Η απελπισία της αιχμαλωσίας του Άδου παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ο μόνος Ισχυρός και Κραταιός, Χορηγός της ζωής, αφού ανέλαβε εθελουσίως δια της Ενσαρκώσεώς Του όλη την δυστυχία της ανθρωπίνης φύσεώς μας, ακόμη και τον θάνατο, ενέκρωσε τον Άδη τη αστραπή της θεότητός Του και χάρισε στον άνθρωπο ζωή αιώνιο.

Η αγίας μας Εκκλησία, ως Σώμα Χριστού, μέσω της μυστηριακής ζωής και έμπονου και συστηματικού αγώνα, ζη αδιάλειπτα στους αιώνες το θαύμα της Αναστάσεως και διά των αγίων Μυστηρίων της, της Θεολογίας και της πρακτικής διδασκαλίας της, το μεταλαμπαδεύει και έτσι μας δίνει την δυνατότητα να μεταλάβουμε του θαύματος, να μετάσχουμε της νίκης και του θανάτου, να γίνουμε τέκνα φωτόμορφα της Αναστάσεως και αληθώς «θείας κοινωνοί φύσεως», όπως συνέβη και συμβαίνει με όλους τους Αγίους μας.

Αδελφοί μου,

Για να βιώσουμε και μεις το Φώς της Ανασταάσεως η αγία μας Εκκλησία μας καλεί όλους με την διαρκή μετάνοια, τα χαροποιά δάκρυα, την αδειάλειπτη προσευχή, τον περιορισμό των επιθυμιών, την επιμονή στα οδυνηρά του βίου και την προσπάθεια για πρακτική εφαρμογή όλων των εντολών του Θεού και μάλιστα της κεφαλαιώδους εντολής της αγάπης να μετάσχουμε στην Σταυρική Κένωση του Θεανθρώπου, ώστε να έλθη η Πασχάλιος ευφροσύνη.

«Δεύτε του καινού της αμπέλου γεννήματος, της θείας ευφροσύνης, εν τη ευσήμω ημέρα της εγέρσεως, Βασιλείας τε Χριστού κοινωνήσωμεν, υμνούντες αυτόν, ως Θεόν εις τους αιώνας» (β ΄ τροπάριο η ΄ Ωδής του Αναστασίμου Κανόνος).

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί μου !

 

Με αναστάσιμες ευχές

Ο Μητροπολίτης Σας

Προηγούμενο άρθρο Ευχές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μιχαλάκη για το Πάσχα
Επόμενο άρθρο Να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης πιστοποιητικών στους αγρότες και Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης