Παύλος Β. Σιούφας: ‘Oραμα και ελπίδα


 Όλοι προβλέπουν, ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές στην πατρίδα μας, με την σκέψη ότι η διεξαγωγή τους θα λειτουργήσει και σαν βαλβίδα εκτόνωσης της διογκούμενης καθημερινά δυσαρέσκειας, αγανάκτησης και οργής των πολιτών.  Θα λειτουργήσει όμως πράγματι έτσι ή οι εκλογές θα γίνουν και θα περάσουν χωρίς να πετύχουν αυτή την αναγκαία για την κοινωνία εκτόνωση και σύντομα θα είμαστε πιθανόν και σε πιο χειρότερη κατάσταση;

Η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας, σε μια προς αυτήν σταθερή πορεία.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που μίλησε πριν από 18 χρόνια, για την υπέρβαση στο πολιτικό σύστημα.  Μια υπέρβαση και μια ρήξη που δεν έγινε, αλλά που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ.  Όταν εκλέχτηκε αρχηγός της Ν.Δ. η εκλογή του προσέλαβε κινηματικό χαρακτήρα, γιατί οι νεοδημοκράτες έτρεξαν και τον ψήφισαν, γιατί πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία για να δοθεί στην παράταξη ένα τέλος στα κυκλώματα και στην οικογενειοκρατία. 

Η Ν.Δ., παρ’ ότι το ΠΑΣΟΚ λόγω των απίστευτων λαθών του και της ανερμάτιστης και απολύτως αναποτελεσματικής πολιτικής του βυθίζεται και χάνει τα ερείσματά του στα λαϊκά στρώματα που αποτελούσαν την βάση του, εν τούτοις δεν εισπράττει πολιτικά και παραμένει καθηλωμένη σε χαμηλά ποσοστά, πολύ πιο κάτω από τα ποσοστά των εκλογών του 2009.  Και αυτό παρ’ ότι οι βασικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά, όπως π.χ. το όχι στην πολιτική του μνημονίου δικαιώνονται πλήρως, αφού σε όλους ακόμη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει φανερή η αποτυχία της πολιτικής αυτής.  Επίσης ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε πολύ σημαντικές προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της μείωσης της φορολογίας, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης, για τις οποίες λοιδωρήθηκε, χλευάστηκε και κατηγορήθηκε, όμως σε σύντομο χρόνο αναγνωρίσθηκε και απ’ τους κατηγόρους του ακόμη, το δίκαιο των προτάσεών του.

Για να ξεφύγει η Ν.Δ. απ’ αυτήν την πιο πάνω επισημαινόμενη στασιμότητα, είναι πρόδηλο, ότι πρέπει να παρουσιάσει το καινούργιο στην πολιτική ζωή.  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι απαιτείται ένα σύγχρονο και σαφέστατο πολιτικό πρόγραμμα για τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής και όχι υποσχέσεις και ασάφειες, που σήμερα δεν περνούν στο εκλογικό σώμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει το καθήκον απέναντι στην Πατρίδα και την παράταξη να χαράξει μια υπεύθυνη, ξεκάθαρη, ανατρεπτική και υπερβατική πολιτική, για όλα τα θέματα που ταλανίζουν χρόνια την χώρα μας και τον λαό της. 

Έχει το καθήκον να ξεκαθαρίσει το σημερινό πολιτικό σύστημα που όζει, κάνοντας αρχή από το ίδιο το κόμμα του.  Κανένας νυν ή πρώην βουλευτής ή πολιτευτής, που το όνομά του αναμίχθηκε σε σκάνδαλα ή προκάλεσε με την συμπεριφορά του, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.  Κανένας φαυλεπίφαυλος που διακρίθηκε στην υποσχεσιολογία, στη ρουσφετολογία και στην φαυλότητα, όσο ψηλά και αν είναι ή ήταν στο κόμμα.  Κανένας που είναι εξαντλημένος απ’ την πολυετή θητεία του και είναι έτσι στερημένος από ιδέες.  Κανένας που είναι ανίκανος και λίγος.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει το καθήκον να βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με την κοινωνία, να αφουγκράζεται τα προβλήματα του λαού και να προτείνει ξεκάθαρες λύσεις.  Ο λαός είναι βαθειά πληγωμένος τόσο από τις πολιτικές συμπεριφορές, όσο και από τα τραγικά κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματά τους, που σήμερα τα βιώνει κατά τρόπο δραματικό.

Έχει επίσης την υποχρέωση να ξεκαθαρίσει με τον πολιτικό του λόγο, το σημερινό γκρίζο τοπίο που υπάρχει στα εθνικά θέματα.

Έχει τέλος την μέγιστη υποχρέωση και το καθήκον να δώσει στον απελπισμένο σήμερα λαό, όραμα και ελπίδα!

                                                                   Παύλος Β. Σιούφας

                                                                   Δικηγόρος

Προηγούμενο άρθρο Του ζητούσαν χρήματα για να του επιστρέψουν το φορτηγό!
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή συνέλευση και εκλογή νέας Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας