Ειδήσεις

Παύλος Σιούφας: Παραλογισμός ή κοροϊδία;


Προχθές 9 Ιουλίου 2018, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Θεσ/νίκη και με την ευκαιρία πήγε και μίλησε στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε πολλά θέματα και ζητήματα, άλλα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τον τόπο και άλλα όχι, όπως λ.χ. η χάριν εντυπωσιασμού επίθεσή του στη Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή αυτή πήγε στην φιέστα του Ερντογκάν.  Είπε όμως και πράγματα που πραγματικά αγγίζουν τα όρια του ακραίου παραλογισμού και δείχνουν πως ο πρωθυπουργός είτε βρίσκεται σε στάδιο πλήρους συγχύσεως και έχει χρεία επιστημονικής ιατρικής βοήθειας ή πιστεύει ότι ο λαός και οι ακροατές του είναι ηλίθιοι, για να μη πω κάτι χειρότερο.

Μιλώντας λοιπόν για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) της Νοτίου Ελλάδος, είπε κατηγορώντας αυτόν, ότι αυτός δηλ. ο ΣΕΒ υποστηρίζει αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα όπως είναι τα μέτρα για την περικοπή των …… συντάξεων!

Μα τον νόμο για την περικοπή των συντάξεων ποιος τον έφερε για ψήφιση στη Βουλή;  Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν τον έφεραν;  Ποιος τον στήριξε και τον ψήφισε στη Βουλή;  Ξέχασε ο πρόεδρος της κυβέρνησης ότι αυτός και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον ψήφισαν κόντρα σε όλη την αντιπολίτευση;

Όταν η αντιπολίτευση χαρακτήριζε τον νόμο αυτόν αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό, αυτός, ο Κατρούγκαλος και οι ομιλητές της συμπολίτευσης, τον χαρακτήριζαν δίκαιο και αναγκαίο.

Είναι προφανές επαναλαμβάνω, ότι ο πρωθυπουργός ή βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση ή μας θεωρεί βλάκες.  Αλλιώς δεν θα χαρακτήριζε ένα νόμο της αριστερής κυβέρνησής του, έναν νόμο τον οποίο κατάρτισε, έφερε στη Βουλή, υποστήριξε και ψήφισε αυτός και οι βουλευτές του, σαν αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό.  Σίγουρα πάντως όποιο απ’ τα δύο να συμβαίνει, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει άμεση ανάγκη επιστημονικής συνδρομής.

Γράφει ο Παύλος Β. Σιούφας, Δικηγόρος, πρ. Βουλευτής

Προηγούμενο άρθρο Νέα έργα ενός εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας συμμετέχει στο συλλαλητήριο