Ειδήσεις

ΠΕΑΕΑ–ΔΣΕ: Μέρα αντιφασιστικής νίκης η 9η Μάη


Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα, που στοίχισε τη ζωή σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τιμούμε τα εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες που πάλεψαν και νίκησαν τον φασισμό.

Τιμούμε τον Κόκκινο Στρατό, που η συμβολή του στην αντιφασιστική νίκη ήταν καθοριστική και δεν μπορεί να διαγραφεί από τους κάθε λογής παραχαράκτες της ιστορίας.

Τιμούμε την ΕΑΜικη αντίσταση στη χώρα μας στα χρόνια της κατοχής, που με αιμοδότη το ΚΚΕ εκπλήρωσε πρωτοπόρο ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού μας.

Τιμούμε τους μαχητές και τις μαχήτριες που διέθεσαν τα νιάτα τους στην πάλη κατά των κατακτητών και των συνεργατών τους και αντιμετώπισαν, μετά τον πόλεμο, άγριους διωγμούς από την αστική τάξη και το κράτος της σε συνεργασία με τον Άγγλο – Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό. Οι ηρωικοί αυτοί αγώνες, όπως και ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη συνέχεια,αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τον λαό και τη νεολαία μας,στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά το φασισμό και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος(1914-1918)ήταν γέννημα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής,που οξύνθηκαν λόγω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης του1929-1933 και του1938.

Η Μελέτη  της ιστορικής πείρας από τους δύο παγκοσμίους πολέμους του 20ου αιώνα,από την Αντιφασιστική Πάλη και Νίκη των Λαών και ο αυξημένος κίνδυνος μιας νέας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης, επιβάλλουν την ανάγκη επαγρύπνησης του αντιιμπεριαλιστικού –φιλειρηνικού κινήματος. Ο κοινός συντονισμός με το ταξικό- εργατικό κίνημα στην πάλη ενάντια σε κάθε συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ συνδέεται με την εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε η ανάγκη των λαών για ειρήνη να γίνει πραγματικότητα.

Τα διδάγματα της πάλης κατά του φασισμού και των πηγών που τον τροφοδοτούν, συμβάλλουν στον αγώνα κατά της ναζιστικής,εγκληματικής «Χρυσής Αυγής», για να καταδικαστεί και να απομονωθεί αποφασιστικά από τον λαό. Οι χρυσαυγίτες είναι υμνητές του Χίτλερ και της Χούντας, των ταγμάτων ασφαλείας, των δοσίλογων της κατοχής.

Αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ξεκίνησε μια λυσσαλέα προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων εκείνης της εποχής, εκείνου του πολέμου. Κεντρικό ρόλο στην διαστρέβλωση της ιστορικής μνήμης των λαών κατέχει η ΕΕ, που από το 1985 κιόλας προσπάθησε να «διαγράψει» την 9η Μάη ως μέρα «Αντιφασιστικής Νίκης», καθιερώνοντας στη θέση της τη λεγόμενη «Μέρα της Ευρώπης». Ακολούθησαν το «Μνημόνιο για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκληματικών, κομμουνιστικών καθεστώτων», η «Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης» κλπ. Αυτή τη σχεδιασμένη και επίμονη πολιτική της Ε.Ε., να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, με κύριο σκοπό την κατασυκοφάντηση της Αντιφασιστικής νίκης, την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, να κρύψει τα αίτια που γεννούν τον φασισμό κ.α., ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί των χωρών μελών της Ε.Ε., με αφορμή τις εκλογές στις 26 Μάη για το Ευρωκοινοβούλιο, θα πρέπει να την καταδικάσει καταψηφίζοντας τα κόμματα που την στηρίζουν.

Η κυβέρνηση της χώρας, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, δίνοντας γη, θάλασσα και αέρα, βάσεις και στρατιωτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ, στην Ε.Ε. Βάζει σε τεράστιο κίνδυνο τον λαό μας, την ίδια την χώρα μας. Σε αυτά τα πλαίσια που κινείται οξύνονται οι ανταγωνισμοί με την τουρκική αστική τάξη, σε αυτά τα πλαίσια αναζητά μεγαλύτερο ρόλο στα Βαλκάνια, προωθώντας την επέκταση του ΝΑΤΟ, όπως έγινε τελευταία με την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την επιστροφή στη χώρα μας όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες βάσεις, που χρησιμοποιούνται από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Τιμή και δόξα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ποτέ πια φασισμός.

Προηγούμενο άρθρο Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων στις ερχόμενες εκλογές - Του Σεραφείμ Κερασιώτη
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Επισκέψεων Φώτη Αλεξάκου Πέμπτης 9ης Μαίου