Ειδήσεις

Πεζοπορία στα Άγραφα από τον ΕΟΣΚ


Την επόμενη Κυριακή 28 Μάη, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) οργανώνει πεζοπορία στο πιο όμορφο, ίσως, μονοπάτι των Αγράφων. Θα ξεκινήσουμε από το διάσελο του Αγίου Νικολάου Βλασίου χωρισμένοι σε δυο ομάδες, με τη μία να ανεβαίνει στην κορυφή Καζάρμα (η Ζυγουρολίβαδο) στα 1977 μέτρα, όπου υπάρχει και το παλιό πυροφυλάκιο, να κατεβαίνει στις Εννιά Βρύσες να συναντάει την άλλη ομάδα που έρχεται από το παλιό μονοπάτι, και σε αρκετά σημεία καλοδιατηρημένο καλντερίμι, να περνά από την ιστορική Καμάρα και μετά ακολουθώντας το πανέμορφο φαράγγι του Ανθοχωρίτη, να καταλήγει στον ανακαινισμένο παλιό νερόμυλο λίγο έξω από το Ανθοχώρι, όπου θα γίνει μια μικρή τελετή εγκαινίασης της σήμανσης του μονοπατιού.

Αλπικό τοπίο, παλιό καλντερίμι, οξιές, έλατα, παλιά πέτρινα γεφύρια, φαράγγι, και εντυπωσιακοί καταρράκτες θα μας συντροφεύουν στην πορεία μας.

Είναι μια διαδρομή που καθάρισε και σηματοδότησε ο ΕΟΣΚ με εθελοντική εργασία και με την υλική συνδρομή του Δήμου Μουζακίου.

Η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη, ειδικά της δεύτερης ομάδας, και είναι κατάλληλη για αρχάριους και για παιδιά.
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6972149929 και 6979833766

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε.
Επόμενο άρθρο Ιερές Αποδημίες στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου – Αγίων Αναργύρων Κρανιάς