Περί όνου σκιάς – Γράφει ο Γ. Βαιόπουλος


Πετρέλαιο θέρμανσης: Ολημερίς το χτίζουν, το βράδυ το γκρεμίζουν…

Ένα θέμα που σε κάθε οργανωμένη πολιτεία θα είχε λυθεί σε επίπεδο διοικητικών υπαλλήλων, η σημερινή κυβέρνηση το έχει μετατρέψει σε τεράστιο πολιτικό ζήτημα…

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων των συγκυβερνητών, «διαπραγματεύσεις» με την Τρόικα, κόκκινες γραμμές και μανιφέστα διαμαρτυρίας από κυβερνητικούς βουλευτές και δε συμμαζεύεται.  Στα κανάλια ατέλειωτες ώρες με αναλύσεις, εκδοχές, ειδικούς καλεσμένους και ,φυσικά, ευκαιρία για «υγιή»  αντιπολίτευση (να μη γίνουμε και τελείως ρόμπες).

Ας σοβαρευτούμε. Το πετρέλαιο θέρμανσης σαφώς και είναι ένα σοβαρό πρόβλημα καθημερινότητας. Μάλιστα τόσο σοβαρό, όσο και αμέτρητα άλλα:

Κλειστά πανεπιστήμια, μεταφορές μαθητών, κοροϊδία αγροτών με τον Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο, «ραντεβού» στον ΕΟΠΥΥ, απλήρωτοι εργαζόμενοι, διαθεσιμότητες,….

Είναι όμως το πιο εύκολο και ήπια παραπλανητικό πρόβλημα. Πίσω του, για την ώρα, αποκρύπτεται, συνειδητά και ασφαλώς, η πηγή των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ποια είναι η αιτία για την ανεργία, την φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση της μεγάλης μάζας των Ελλήνων; Πού  οφείλονται οι ουρές στο ΙΚΑ, στον ΟΓΑ, στον ΟΑΕΔ, η αθλιότητα της ΕΡΤ, η απαξίωση της δημόσιας παιδείας και η κατάργηση, ουσιαστικά, της δημόσιας υγείας; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την υπερφορολόγηση των μεσαίων και αδυνάτων, της κατοικίας και της αγροτικής γης; Και διατείνονται ότι δημιούργησαν πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ ουσιαστικά το κράτος αφήνει απλήρωτους όσους χρωστάει;

Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο ελληνικός λαός είναι υποψιασμένος και ξέρει ότι για όλα αυτά υπεύθυνες είναι συγκεκριμένες πολιτικές και φυσικά τα πολιτικά πρόσωπα που τις υπηρέτησαν. Πολιτικές και πρόσωπα που δημιούργησαν την κρίση και καθημερινά την βαθαίνουν, οδηγώντας τον Ελληνικό λαό στην φτώχεια και τη χώρα στη διεθνή απαξίωση.

Ξέρει ο ελληνικός λαός ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από έναν πολιτικό που είπε τρία Ζάππεια ψέματα για να γίνει πρωθυπουργός. Είναι πεπεισμένος ότι δεν μπορεί να δώσει τίποτα στον τόπο ο συγκυβερνήτης του κος Βενιζέλος, που εξισώνει τη φασιστική δράση της Χ.Α. με τους κοινωνικούς αγώνες. Και φυσικά χαμογελάει πικρά, όταν βλέπει τους κυβερνητικούς βουλευτές να πιστεύουν ότι η «δράση τους» (τρομάρα τους) για την προκαταβολή του πετρελαίου θέρμανσης θα γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που θα ξεπλύνει όλες τις πολιτικές «πομπές» τους. Όμως, τόσοι είναι, ως «τόσοι» θα πάρουν την απάντησή τους στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Γράφει ο Βαϊόπουλος Ε.  Γιάννης, Μαθηματικός.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση – διαμαρτυρία της ΩΡΛ Κλινικής
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για τις εκλογές στο ΤΕΕ Θεσσαλίας