Ειδήσεις

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ


Επίσκεψη στο  βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα πραγματοποίησε κλιμάκιο  της Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Χριστίνα Μπεκιάρη μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη.

Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν από το διοικητικό προσωπικό του σταθμού για τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες του σταθμού.

Ο υπερσύγχρονος και πλήρως εξοπλισμένος αυτός σταθμός δυναμικότητας 100 παιδιών (τα 20 βρέφη) δεν ξεκίνησε την λειτουργία του λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού αν και είχαν επιλεγεί  τα 33 βρέφη και νήπια που θα φοιτούσαν!!!

Οι λύσεις που υπάρχουν είναι να στείλει ο δήμος Καρδίτσας 2-3 παιδαγωγούς με οχτάμηνες συμβάσεις για να λειτουργήσει άμεσα ο σταθμός αλλά μόνο με 23!!! παιδιά και να σταλεί προσωπικό που θα προσληφθεί από τον ΟΑΕΔ με ολιγόμηνες συμβάσεις που θα λήξουν στις 31/7, από το Οκτώβρη στην καλύτερη περίπτωση.

Οι γονείς  βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο αφού ή περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα γίνει, μη γνωρίζοντας που να αφήσουν τα παιδιά τους ή όσοι -είχαν τη δυνατότητα- αναγκάστηκαν να  ψάξουν να βρουν θέση σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Διαπιστώνεται  ότι για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οικογένειες μικρών παιδιών στην Καρδίτσα, αλλά και εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν για λίγους μήνες με πενιχρές απολαβές, ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) και οι  πολιτικές που ακολουθούν. Πολιτικές της ΕΕ που προωθούν την ευελιξία στην εργασία, αλλά και υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της προσχολικής αγωγής που την μετατρέπουν είτε σε υποβαθμισμένες παροχές για τα  παιδιά των λαϊκών στρωμάτων ή ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Αυτή είναι η αιτία που  δεν στελεχώνουν τον  σταθμό με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, παιδαγωγικό και βοηθητικό ώστε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν 33 οικογένειες στην Καρδίτσα, η ευθύνη βαραίνει όλες της κυβερνήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς, να παλέψουν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των παιδιών.

Απαιτούμε:

  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων, παιδαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών, βοηθητικού προσωπικού, κλπ) με πλήρη και σταθερή δουλειά για την κάλυψη των αναγκών των 100 βρεφών και νηπίων, που είναι η χωρητικότητα του σταθμού. 
  • Οι συμβάσεις όσων θα προσληφθούν και θα εργαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, να μετατραπούν σε μόνιμες και πλήρους απασχόλησης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στο ΙΕΚ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Φασούλα και Ρεντζιά στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο