Ειδήσεις

Πλήθος πιστών στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεου


Τα Ονομαστήριά του είχε την περασμένη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος.

Της Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού  κ. Δανιήλ, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών  Σύρου κ. Δωροθέου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισιάς κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Κίτρους κ. Γεωργίου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου  και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Κοζάνης κ. Παύλος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Τους ιερούς ύμνους των λαμπρών ακολουθιών απέδωσε θαυμάσια Βυζαντινή χορωδία υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος κ. Ιωάννου Παπαχρόνη.

Στη σύντομη προσλαλιά του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την παρουσία και τις ευχές τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με πολλή εγκαρδιότητα και όλους τους Κληρικούς, Επισήμους και τους πιστούς που λάμπρυναν με την παρουσία τους και τη συμπροσευχή τους, τη Μνήμη του Αποστόλου Τιμοθέου, καθώς και την ονομαστική του εορτή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος δέχθηκε τις ευχές εκπροσώπων των αρχών, του ιερού κλήρου και του λαού στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εύκολη πρεμιέρα για τον ΣΠΑΚ στο πρωτάθλημα των παγκορασίδων
Επόμενο άρθρο Εξειδικευμένες υπηρεσίες από το Κέντρο Αποκατάστασης ΙΑΣΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Α.Ε.