Ειδήσεις

Πλήρης συμμετοχών η 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας


Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για την 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 17 Οκτωβρίου στο χώρο των παλιών καπναποθηκών, βρίσκεται το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, έγινε μια ενημέρωση σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία προετοιμασίας και ρυθμίστηκαν κάποια τελευταία διαδικαστικά ζητήματα.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς από πλευράς συμμετοχών η Έκθεση είναι ήδη σχεδόν πλήρης αφού υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον.

Αυτή τη φορά θα λάβει μέρος με δικό της περίπτερο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, ενώ μετά από αρκετά χρόνια θα υπάρχει ξανά και χώρος έκθεσης αυτοκινήτων.

Καθημερινά κατά τη διάρκεια της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, όπως μαγειρέματα, με κύριο στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Επίσης, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας θα αναλάβει να παρασκευάσει μία πολύ μεγάλη πουτίγκα για όλο τον κόσμο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και ενδεχομένως να γίνει και κάποια εκδήλωση ή δράση με θέμα το τσίπουρο.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 7.00 το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Πρόταση για αναπτυξιακό συνέδριο

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Επιμελητηρίου, ο κ. Γιώργος Κατσίκης πρότεινε τη διεξαγωγή ενός αναπτυξιακού συνεδρίου ή μιας ημερίδας ώστε, μέσα από τις εισηγήσεις που θα γίνουν, να διερευνηθεί το πώς θα μπορέσει η Δυτική Θεσσαλία να βρει τρόπους ανάπτυξης.

Όλοι σχεδόν συμφώνησαν πως πρόκειται για κάτι θετικό, αλλά καλό θα ήταν να γίνει εκτός της Έκθεσης, σε κάποια άλλη στιγμή, μιας και πλέον δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια για να προετοιμαστεί σωστά κάτι τέτοιο.

 

Στο επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα

Η 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας πραγματοποιείται με ένα σκοπό, την απόλυτη επίτευξη των στόχων προβολής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις με αντικείμενο: Τρόφιμα – Ποτά – Παραγωγική Φυσιογνωμία Θεσσαλίας, Γεωργία- Κτηνοτροφία- Νέες Καλλιέργειες, Οικιακός- Επαγγελματικός Εξοπλισμός- Δόμηση & Ανακαίνιση, Ενέργεια – Τεχνολογία Περιβάλλοντος- Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας, Τουρισμός – Αγροτουρισμός, Αυτοκίνητο- Μοτοσυκλέτα- Αξεσουάρ – Ποδήλατο, Οικογένεια- Παιδί- Εκπαίδευση- Γυναικεία Ομορφιά, ΜΜΕ- Διαφήμιση – Πληροφορική.

Η διοργάνωση & το Επιμελητήριο έχοντας υπόψη τους την ανάγκη για εξαγωγή των Θεσσαλικών προϊόντων, διοργανώνει Β2Β συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό και μια σειρά εκδηλώσεων για την ανάδειξη των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Ειδικά αφιερώματα στα Προϊόντα Προέλευσης Θεσσαλίας, στην Αγροδιατροφή και στον Πρωτογενή τομέα καθώς και μια κουζίνα με γνωστούς σεφ οι οποίοι θα πραγματοποιούν καθημερινά εκδηλώσεις μαγειρικής αναδεικνύουν την Έκθεση ως το χώρο που χτυπάει η καρδιά του παραγωγικού τομέα της Θεσσαλίας.

Οι παραπάνω δράσεις πλαισιώνονται από ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας και θεματικές εκδηλώσεις για το Τσίπουρο και τα αποστάγματα της Θεσσαλίας.

Η Έκθεση θα λειτουργήσει όπως κάθε φορά με ελεύθερη είσοδο για όλους και ωράριο τις καθημερινές 17.00-22.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-22.00

Τη 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας στηρίζουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ζ. Σκάρου
Επόμενο άρθρο 730.000 ευρώ για Αγροτική Οδοποιία στις Δ.Ε Σοφάδων και Άρνης