Ειδήσεις

Πλούσια δράση για τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων


Μια σειρά δράσεων για  τους μεγάλους και μικρούς φίλους του έχει ετοιμάσει για τις φετινές γιορτές ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων. Μουσική, Χορός, Θέατρο και Εικαστικά συλλειτουργούν για άλλη μια χρονιά και σε συνδυασμό με το παιχνίδι και το βιβλίο υπόσχονται κυριολεκτικά “ψυχαγωγία ” για όλους τους συμμετέχοντες. Έτσι, η αρχή γίνεται το Σάββατο 9/12 με τη φιλοξενία του Ψηφιακού Πλανητάριου Θεσσαλίας στον Πολυχώρο του Συλλόγου ( πρώην Δημοτικό Σχολείο Μασχολουρίου).

Σε μια οθόνη 52 τ.μ. θα προβληθούν ταινίες διάρκειας 45 λεπτών περίπου η καθεμιά που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες,  ενώ θα υπάρχει και παιδική ταινία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Οι ώρες των προβολών θα είναι 11.30π.μ. – 13.00μ.μ. και 16.30μ.μ.- 18.30μ.μ.  και το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ. Χορηγοί για τη συγκεκριμένη  εκδήλωση είναι οι επιχειρήσεις: artkarditsa, Ενάλλαξις, Οπτικά Αθανασίου, Τέντες Γιαννακάκης, Κέντρο δια βίου μάθησης “Δίας”, Ιπποφαές Ελλάς, Ι.ΚΤΕΟ Καρδίτσας, Παραδοσιακό Γαλακτοπωλείο Οικογένεια Γαϊτανίδη, Κοπές Rhinoceros.

Επίσης, το  Σάββατο το απόγευμα στις 17.30 μ.μ. στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια χριστουγεννιάτικη έκθεση με έργα των μαθητών  του ( bazaar) με καλλιτεχνική υπεύθυνη τη ζωγράφο Αλέκα Κουκόσια. Υπέροχες κατασκευές από ξύλο, κορδέλες, πηλό και χαρτί, αλλά και πίνακες ζωγραφικής με την έμπνευση των παιδιών προορίζονται να στολίσουν τα σπίτια μας τις μέρες που έρχονται.

Την Κυριακή 10/12 στις 18.00μ.μ.  στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων θα συναντηθούν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Συλλόγου για να συζητήσουν το βιβλίο του Άρη Σφακιανάκη ”  Δεν ήξερες…δε ρώταγες…”  με συντονιστές τη Χριστίνα Λιούτα, φιλόλογο και το Βαγγέλη Ντελή, φιλόλογο – συγγραφέα.

Τη Δευτέρα 11/12 το τμήμα Latin συμμετέχει με μια γιορτινή χορογραφία στην εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Σοφάδων  στην κεντρική πλατεία στις 6 μ.μ. με την καθοδήγηση της Βάσως Κουτσιαρίδα.  Οι δράσεις  θα συνεχιστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17/12.

Προηγούμενο άρθρο Εισήγηση του Σωκράτη Παππά στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση του Στέλιου Σαριδάκη στο ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας