Ειδήσεις

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας


Χριστούγεννα, μέρες αγάπης και χαράς, μέρες όπου οι πόλεις φορούν τα γιορτινά τους και τα σπίτια στολίζονται για να γιορτάσουν την γέννηση του Χριστού, τα παιδικά προσωπάκια λάμπουν, καθώς φωτίζονται από τα εκατοντάδες λαμπάκια που διακοσμούν τους δρόμους, τα σπίτια, τα μαγαζιά. Aπό αυτό το εορταστικό κλίμα των ημερών δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, το οποίο, με ποικίλες εκδηλώσεις των συνόλων του θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει σχεδιαστεί από το Δήμο Καρδίτσας για την προσεχή περίοδο. Τα Μουσικά και εικαστικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου, επιμελώς προετοίμασαν και θα παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μας μια σειρά δράσεων, ανταποκρινόμενοι τόσο στο κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας όσο και άλλων φορέων της πόλης μας. Πιο συγκεκριμένα και κατά χρονολογική σειρά:

  • Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και σε κεντρικό σημείο της πόλης ακούσαμε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το σύνολο τζαζ υπό την καθοδήγηση του κ. Λάππα Αναγνώστη.
  • Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου το σύνολο εικαστικών υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας εικαστικών του Μουσικoύ Σχολείο κ. Ντζιαβού Κωνσταντίνας θα συμμετάσχει σε δράσεις του Μαγεμένου Δάσους (Παυσίλυπο), ενώ το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής θα ομορφύνει το πρωινό με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στο ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας.
  • Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των συνόλων του Μουσικού Σχολείου στις 11.30 το πρωί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης μας. Ένα μουσικό υπερθέαμα, ένα συγκινητικό παραμύθι, ο Άγιος Βασίλης με……άκρως γιορτινή διάθεση, είναι μόνο λίγα από αυτά που θα παρακολουθήσουμε σε αυτή την εκδήλωση! Συμμετέχουν εννέα  μουσικά σύνολα (Σύνολο πνευστών – Μπαντίνα υπό τη διεύθυνη του κ. Άγγελου Παλαπέλα, Σύνολο ακκορντεόν  υπό την καθοδήγηση της κας. Πολυξένης Τσέλιγκα, Σύνολο παραδοσιακών κρουστών υπό την καθοδήγηση της κας. Βασιλικής Κακαγιάννη, Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής – Βυζαντινής Μουσικής υπό τον χοράρχη κ. Ιωάννη Μαυρομμάτη, Σύνολο Σαξοφώνων υπό την καθοδήγηση του κ. Χρήστου Κιτσόπουλου, Ορχηστικό Σύνολο υπό τη διεύθυνση της κας. Ζωής Αθανασίου, Χορωδία Ομοίων Φωνών υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Ζαχαρτζή, Σύνολο τζαζ υπό την καθοδήγηση του κ. Αναγνώστη Λάππα, Σύνολο Ελληνικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ. Ηλία Παππά), τα οποία, σε μοναδικές συμπράξεις μεταξύ τους, αλλά και σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του σχολείου υπό την καθοδήγηση της κας. Ευφροσύνης Βάγγου και την εικαστική ομάδα υπό την καθοδήγηση της κας Κωνσταντίνας Ντζιαβού θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα στο χρώμα των ημερών!

Το ίδιο απόγευμα, το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής θα εμφανιστεί στα Τρίκαλα στην κεντρική σκηνή του Μύλου των ξωτικών.

  • Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, όπου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας τα Σύνολα Ελληνικής Μουσικής, Μπαντίνα και Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής – Βυζαντινής Μουσικής θα παρουσιάσουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα και θα επισκεφτούν κεντρικές υπηρεσίες της πόλης, ενώ στο χώρο του Παυσιλύπου το απόγευμα, θα εμφανιστεί το συγκρότημα Teen Spirit με ευθύνη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου.

Έτσι λοιπόν, τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου θα δώσουν δυναμικά το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας και υπόσχονται ακόμη εντυπωσιακότερες παραγωγές για το έτος που ακολουθεί. Καλή ακρόαση!

Προηγούμενο άρθρο Γυναίκες πρόσφυγες επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Κοινωνικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας