Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Τριήμερο της Αποκριάς στο Δήμο Μουζακίου


Πλούσιες θα είναι και φέτος οι εκδηλώσεις το τριήμερο της Αποκριάς και της καθαρής Δευτέρας στον Δήμο Μουζακίου. Εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. “Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα” . Την Κυριακή της Αποκριάς στο Αγναντερό μετά το μεσημέρι αναβιώνει το έθιμο του Καραγκούvικου γάμου και ζωντανή ορχήστρα θα διασκεδάσει τον κόσμο που θα βρίσκεται εκεί! Το βράδυ του Σαββάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρακότρυπας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του ενώ το βράδυ της Κυριακής οι Αργιθεάτες του Μουζακίου διεξάγουν τον ετήσιο χορό τους και την Καθαρά Δευτέρα την σκυτάλη παίρνουν n Γελάνθη, το Ριζοβούνι, n Κρανιά, το Φανάρι και η Πορτή όπου σε όλα τα παραπάνω χωριά θα σερβίρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται μετά το μεσημέρι στο Αγναντερό, όπου λαμβάνει χώρα το μοναδικό έθιμο “ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ” , έθιμο που πραγματικά θα πρέπει να το παρακολουθήσουν όλοι αφού και διασκεδαστικό είναι, αλλά και όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα!

βέβαια, ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα θα κάνει όλον τον κόσμο να χορεύει και εκλεκτά “κούλουμα” θα σερβίρονται δωρεάν συντροφιά άφθονου κρασιού …

«Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον τόπο και για τους συμπολίτες μας, o Δήμος Μουζακίου, μέσω του Νομικου του Προσώπου που είναι υπεύθυνο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, διοργανώνει σε συνεργασία με τους προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων αυτές τις εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει για λίγο τα πολλά προΒλήματα που έχει και να διασκεδάσει δίνοντας του πολλές επιλογές» δηλώνει o Φάνης Στάθης, πρόεδρος Του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός – Πολιτισμός -Νεότητα και συνεχίζει: «καταλήγοντας θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που είχαμε, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αγναντερού κο. Βαγγέλη Τσιαφίτσα, τον Πρόεδρο της Γελάνθης κο. Χρήστο Τσιούμα, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κρανιάς κο. Θωμά Κοτρώτσιο, τον Πρόεδρο του Φαναρίου κ. Κολσοσούσα, και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ριζοβουνίου κο. Παύλο Θεοχάρη. H συμβολή τους ήταν πολύτιμη και είμαι βέβαιος πως χωρίς αυτούς θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Καλό, ανέμελο και ξένοιαστο Τριήμερο της Αποκριάς στο Δήμο Μουζακίου!»

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για τα Αρωματικά Φυτά διοργανώνει ο Δήμος Μουζακίου στη Δρακότρυπα
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η έκδοση του περιοδικού της Ένωσης Επιστημόνων Καρδίτσας «Γνώση και Γνώμη»