Ειδήσεις

Ποια έξοδος από τα μνημόνια; Ποια Ιθάκη; Οι συμπληγάδες συνεχίζονται


Η θλιβερή παράσταση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη ένα μόνο καταδεικνύει: ότι η χώρα κάθε άλλο παρά βγήκε από τα μνημόνια. Στις 20 Αυγούστου απλά τελείωσε η φτηνή χρηματοδότηση της Ελλάδας , όχι όμως και οι περιπέτειες. Από δω και πέρα έρχονται νέα μέτρα και σκληρές δεσμεύσεις, τις οποίες έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας και γνωρίζει καλά ότι θα έχουν μεγάλες συνέπειες.

Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, που δεν χρειαζόταν ουσιαστικά και που στοίχισε στη χώρα πάνω από 100 δις, ακολουθεί ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο. Και αυτό συνοδεύεται από λιτότητα διαρκείας, νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις φόρων , εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και φυσικά πολύ αυστηρή επιτήρηση.

Και μπορεί κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να νιώθουν ανακούφιση γιατί η Ελλάδα δεν ζητάει άλλα δανεικά , κρατούν όμως το μαστίγιο στο χέρι για τις νέες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Αυτό σε συνδυασμό με την πολιτική σύγχυση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δυσκολεύουν και αναβάλλουν την έξοδο στις διεθνείς αγορές.

Ο κ. Τσίπρας στην Ιθάκη έκανε λόγο για λωτοφάγους και για αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια. Ξεχνά εσκεμμένα να μιλήσει για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις επιλογές Βαρουφάκη, για το απίθανο δημοψήφισμα και την απερίγραπτη ‘’ κωλοτούμπα’’ που ακολούθησε και φυσικά για την απόφαση της ΕΚΤ να κλείσει  την ‘’πύλη ‘’ ρευστότητας προς την Ελλάδα , που είχε αρχίσει να δίνει από τα τέλη του 2014.

Η επιλεκτική μνήμη του κ. Τσίπρα είναι ‘’δίδυμη αδερφή’’ του ψεύδους , στο οποίο κατέχει διδακτορικό τίτλο. Το ίδιο άλλωστε έκανε και το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, χωρίς καν να ζητήσει συγνώμη από ντροπή ή φιλότιμο. Η παρουσίαση του ‘’μαύρου – άσπρου’’ συνεχίζεται τώρα και στο θέμα της οικονομίας, πανηγυρίζοντας σε κακοστημένες φιέστες και προσπαθώντας να εξαπατήσει και πάλι τους ‘Ελληνες.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ξεκάθαρη θέση. Με πρόγραμμα ρεαλιστικό και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να φέρουν τους δείκτες ανάπτυξης στο 4%  απομακρύνοντας τις εξαρτήσεις της ελληνικής οικονομίας. Με μέτρα που θα καλύψουν το επενδυτικό κενό της και θα στηρίξουν και πάλι το εισόδημα του Έλληνα πολίτη.

Με αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, σύγχρονο κοινωνικό κράτος και ανταγωνιστική παιδεία. Με ασφάλεια για όλους και  αίσθημα αλληλεγγύης.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 24 μήνες. Για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% από 29% σήμερα. Για μείωση του φόρου μερισμάτων για τους μικρομεσαίους στο 5% από 15%. Για 9% φορολογικό συντελεστή στα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αντί του σημερινού 22%. Για την επιστροφή του Φ.Π.Α στην εστίαση στο 13% με στόχο να μειωθεί τελικά στο 11% σε όλο τον κλάδο του τουρισμού για να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Για τη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος. Για την τόνωση των μικρομεσαίων των οποίων το όριο υπαγωγής στον Φ.Π.Α θα αυξηθεί από 10.000 στις 25.000 ευρώ. Για κοινωνικό πακέτο με αιχμές το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 συμπολίτες μας και τη δέσμευσή μας κάθε παιδί να έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης μετά την ΙΘΑΚΗ και να βλέπουν παντού φαντάσματα που προσπαθούν να τους ‘’γκρεμίσουν’’. Η αλήθεια είναι μία : μόνοι τους βρέθηκαν μπροστά στο γκρεμό, από ανικανότητα , ιδεοληψίες και έλλειψη προγράμματος.  Τουλάχιστον ας παρέχουν  τη μόνη θετική  υπηρεσία  που μπορούν στον τόπο. Ας προκηρύξουν εκλογές άμεσα.

Και φυσικά και δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι κ. Τσίπρα. Άλλωστε ‘’ το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια’’ όπως λέει και ο λαός.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΟΔΕ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Νέα έργα 670.000 ευρώ για την Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μέχρι 40% οι απώλειες στις πρώιμες ντομάτες στη Θεσσαλία