Πολιτική ή κοινωνική σταθερότητα; – Γράφει ο Γ. Βαϊόπουλος


Η κυβέρνηση προβάλλει όλο και εντονότερα την διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας ως πανάκεια , ως μονόδρομο για την σωτηρία της χώρας (;) . Μάλιστα θεωρεί σχεδόν αγνώμονες τους πολίτες της χώρας που δεν αναγνωρίζουν τον αγώνα που κάνει καθημερινά το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της σωτηρίας! Βέβαια, οι συγκυβερνώντες ξέρουν πολύ καλά ότι την πολιτική αστάθεια δεν την δημιουργούν οι εκλογές και η εναλλαγή κυβερνήσεων, αλλά άλλοι λόγοι.
Η μεγάλη ανεργία, η φτώχεια, η διαφθορά , η χρεωκοπία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η καθίζηση της πραγματικής οικονομίας ,η εξαθλίωση των νοικοκυριών ,η άνιση και άδικη υπερφορολόγηση , η προστασία του πλούτου , η λιτότητα, η έλλειψη ανάπτυξης , η υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας , η καταστροφή του κοινωνικού κράτους, ο εκφυλισμός των δημοκρατικών διαδικασιών με την απαξίωση του ρόλου της βουλής ….
Στις κρίσιμες φάσεις οι λαοί χρειάζονται ηγεσίες που θα τους εμπνέουν . Δεν χρειάζονται πολιτικές ελίτ που θα τους τρομοκρατούν , που θα τους φοβίζουν με εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «μετά από εμάς το χάος»  η «αν δεν μας ψηφίσετε θα δείτε τι θα πάθετε»..
Όταν το σύνολο της κυβερνητικής προπαγάνδας εξαντλείται στην επίκληση της πολιτικής σταθερότητας και σε εκβιαστικά διλήμματα , τότε ακόμη και ο πλέον καλοπροαίρετος πείθεται πως στους κυβερνώντες δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται . Πίσω από την καραμέλα της πολιτικής σταθερότητας δεν κρύβεται μόνο η πολιτική τους υποταγή στους « δανειστές μας»  και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα . Κρύβεται η  εξουσιομανία , ο αχαλίνωτος κυβερνητισμός , η ματαιοδοξία τους να παραμείνουν ακόμα μερικούς μήνες στην εξουσία .
Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες ξεπερνούν τα εκβιαστικά διλήμματα καθώς έχουν πειστεί ότι η συγκυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει τον αγώνα για την σωτηρία των ανθρώπων αυτής της χώρας . Έτσι ξεκάθαρα λένε στο κυβερνών πολιτικό προσωπικό να …κάνει πέρα , να τους αδειάσει τη γωνιά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 30 άτομα στη «στενή» για τροχονομικές παραβάσεις σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Οι Θεσσαλοί του κόσμου συγχαίρουν τη ΛΕΦΚ