Πολιτιστικό καλοκαίρι Νεράιδα 2013


Ξεκινά από το Σάββατο 3 Αυγούστου το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Νεράιδας στην λίμνη Πλαστήρα, το οποίο για δύο εβδομάδες (εως την Κυριακή 18 Αυγούστου) θα κρατήσει συντροφιά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλίες, προβολές ταινίων και φωτογραφιών, πάρτυ, συντήρηση μονοπατιών, διαλέξεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις κ.α. Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων επιδιώχθηκαν συνεργασίες με συλλογικότητες της περιοχής, όπως η Λέσχη φωτογραφίας, ο Ορειβατικός σύλλογος και η Κινηματογραφική λέσχη, τα μέλη των οποίων ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους.

 

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην δημιουργική απασχόληση των  μικρών φίλων της Νεράιδας και στο σχεδιασμό δράσεων που έχουν σαν στόχο την γνωριμία των παιδιών με τη φύση, την προώθηση της ομαδικότητας, και την ενασχόληση με αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Το πρόγραμμα για τα παιδάκια του οικισμού φέρει τον τίτλο «σκασιαρχείο στη φύση» και περιλαμβάνει εξορμήσεις στο δάσος, συλλογή φυτών και άγριων φρούτων, κατασκευές, αθλητικά παιχνίδια, ζωγραφική, παραδοσιακά παιχνίδια και πολλές άλλες εκδηλώσεις αλλα και πολλές εκπλήξεις.

 

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των πρώτων ημερών έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Αυγούστου

Βόλτα στο δάσος – Συλλογή άγριων φρούτων και φυτών, 10:30 πμ: Συλλογή φυτών – δημιουργία φυτολογίου, παρατήρηση εντόμων, συλλογή άγριων φρούτων (βατόμουρα – αγριοφράουλες – μανιτάρια κ.λ.π).

Ζωγραφική, 6:00 μ.μ.: Ζωγραφική με ακρυλικά χρώματα και δακτυλομπογιές σε χαρτί, πέτρα, ξύλομε την ζωγράφο Άγα Πράτζου

Κυριακή 4 Αυγούστου

Διάνοιξη, συντήρηση μονοπατιού, 18:00 μμ: συγκρότηση ομάδας κατοίκων για την συντήρηση και διάνοιξη του παλιού μονοπατιού Αγνάντι και ανάδειξή του σε περιπατητική διαδρομή.

Δευτέρα 5 Αυγούστου

Βόλτα στο δάσος – Μαθήματα Προσανατολισμού, 18:30 μμ: orientiring, χρήση πυξίδας και χάρτη για πορεία στο δάσος, συμβουλές, κίνδυνοι, στο βουνό.

Τρίτη 6 Αυγούστου

Δημιουργική αξιοποίηση ευρημάτων από τις βόλτες στο δάσος, 6:00 μ.μ. : παιχνίδια μνήμης, παιχνίδια με μυρωδιές για κατανόηση των συνθετικών στοιχείων της χλωρίδας της περιοχής, καλούπια με γύψο και κατασκευές από αντικείμενα που συλλέχθηκαν. Με τον ερχομό της νύχτας ανάβουμε φωτιά και ξεινάμε την παρασκευή μαρμελάδας με τα άγρια φρούτα.

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Ζωγραφική, 6:00 μ.μ. Ζωγραφική με τέμπερες για μικρά και μεγάλα παιδιά με την ζωγράφο Πόπη Σχιζοδήμου

Προβολή ταινίας, 9:30 μ.μ. προβολή ταινίας σε συνεργασία με κινηματογραφική λέσχη. «Η Αρκούδα» του Ζαν Ζακ Ανό

Πέμπτη 8 Αυγούστου

Αθλοπαιδιές /Παραδοσιακά παιχνίδια, 6:00 μ.μ. : Τσουβαλοδρομίες – Αυγοδρομίες – Αγαλματάκια– Μουσικές Καρέκλες– Κολοκυθιά – Βρίσκω το παπούτσι – Πέταμα σβούρας – Σχοινάκι – Παντομίμα – Τζιζ

Προβολή παιδικής ταινίας, 9:00μμ σε συνεργασία με την κιν. Λέσχη, από την συλλογή παιδικών φεστιβαλικών ταινιών

Προηγούμενο άρθρο Μουσική βραδιά από τον πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»
Επόμενο άρθρο Ταχυδρομικό πρακτορείο αντί του ΕΛΤΑ Λεονταρίου - Ενημέρωση από τον Σπ. Ταλιαδούρο