Πολιτιστικό καλοκαίρι στη Δρακότρυπα


Το μεγαλύτερο σε διάρκεια και σε εκδηλώσεις πολιτιστικό καλοκαίρι των τελευταίων ετών ξεκινά σε λίγες μέρες για την Δρακότρυπα!  Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρακότρυπας «Η Ανάπλαση» διοργανώνει ένα καλοκαίρι που θα είναι γεμάτο νεολαία, ιστορία, πολιτισμό και παράδοση!

 

Στις 25 Ιουλίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με περίπου 60 κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα (Μεσόγεια, Πελοπόννησο,  Καβάλα, Βόλο κτλ) θα έρθουν στην Δρακότρυπα και θα μείνουν για 10 μέρες, μέχρι και τις 4 Αυγούστου. Η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι μια μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου μας, καθώς το αίτημα για κατασκήνωση στην Δρακότρυπα έγινε κατά το προηγούμενο ΔΣ επί προεδρίας Γιώργου Στεφανή αλλά οι συνθήκες ήταν τώρα ώριμες για να πραγματοποιηθεί. Πέραν του όποιου έργου που κάνουν οι Οδηγοί στον τόπο μας, θα δώσουν μία οικονομική ανάσα (πολλές προμήθειες θα γίνουν από τα καταστήματα του χωριού) αλλά και αρκετή ζωή στο χωριό μας αφού οι ηλικίες των κατασκηνωτών είναι 15-18 ετών και οι δράσεις τους θα είναι κοντά στο κέντρο.

 

Πάρτυ Νεολαίας ΔρακότρυπαςΚατά την διάρκεια της διαμονής τους, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με 5-6 ομάδες ενδιαφέροντος θα ασχοληθεί με την λαογραφία του χωριού, με συντήρηση της πλατείας, με κατασκευές εντός του χωριού, με ενημέρωση των κατοίκων καθώς και με την διαφήμισή της Δρακότρυπας σε όλη την Ελλάδα.

 

Τόσο πριν την έλευσή τους όσο και κατά την διάρκεια της παραμονής τους απαιτείται τεράστιος συντονισμός φορέων και εθελοντών οι οποίοι έως τώρα έχουν δώσει το 100% των δυνατοτήτων τους και τους ευχαριστούμε γι’αυτό. Ο Δήμος Μουζακίου, ο πρόεδρος του χωριού, ο Σύλλογος αλλά και εθελοντές δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν την διαμονή των Οδηγών όσο ασφαλέστερη και άνετη γίνεται.

 

Την κατασκήνωση των Οδηγών διαδέχεται στις 8 Αυγούστου το μεγαλύτερο εθελοντικό Party Νεολαίας της περιοχής, με το συγκρότημα KINGS, που είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των νέων αυτή τη περίοδο.Ένα φαντασμαγορικό σόου σε μία εκδήλωση που θα τραβήξει τα βλέμματα όλη της γύρω περιοχής! Και αφού αυτή η εκδήλωσή μας θα φέρει τους νέους πίσω στον τόπο των δικών τους, μιας και αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα των τελευταίων ΔΣ του Συλλόγου, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις αναψυχής, αθλητικές και πολιτισμού.

 

Από 9-15 Αυγούστου στις εκδηλώσεις μας θα έχουμε παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Κωσταντίνου Κατσόγιαννου, εργαστήρι χειροτεχνίας για τους μικρούς Δρακοτρυπιανούς και έκθεσή των χειροτεχνιών, ποδοσφαιρικό αγώνα με το γειτονικό χωριό Οξυά ενώ μένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για έκθεση βιβλίου, αρχαιολογική πεζοπορία, extreme games, κατάβαση στο σπήλαιο της Δρακότρυπας και εκδρομή σε κάποιον γειτονικό θαλάσσιο προορισμό.

 

Οι εκδηλώσεις κλείνουν με το μεγάλο αντάμωμα Δρακοτρυπιανών απ’ όλο τον κόσμο που θα γίνει στις 16 Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού, με την ορχήστρα του Άρη Ντίνα που θα μας ταξιδέψει στα μονοπάτια της μουσικής μας παράδοσης σε ένα γλέντι που μόνο Δρακοτρυπιανοί ξέρουν να στήνουν!!!

 

Στις 17 Αυγούστου θα γίνει ο διετής απολογισμός του Συλλόγου και εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

 

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει ενεργά σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω δράσεις μπορεί να μας καλέσει σε όλους τους δυνατούς τρόπους που αναφέρονται στην επικοινωνία της σελίδας μας αλλά και στο facebook και το twitter.

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους και σας περιμένουμε στο μεγαλύτερο, στο ζωντανότερο και πιο πολυπληθές καλοκαίρι των τελευταίων ετών. Μην λείψει κανείς!!!

 

Το ΔΣ του Συλλόγου

 


www.drakotrypa.gr
Η ιστοσελίδα της Δρακότρυπας.

 

Προηγούμενο άρθρο Έφεση από την ΑΔΕΔΥ για την απεργία
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020