Ειδήσεις

Προαγωγή εθελοντικής αιμοδοσίας στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του σχολείου με θέμα την «Προαγωγή εθελοντικής αιμοδοσίας και μεταμόσχευση του μυελού των οστών»

Οι κυρίες Γκαβογιάννη Γεωργία και Βαΐτση Ευδοξία, Επισκέπτριες Υγείας στο Γ.Ν. Καρδίτσας μίλησαν στους μαθητές για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της μεταμόσχευσης του μυελού των οστών, τα οφέλη τους στο κοινωνικό σύνολο, τη σύντομη και ανώδυνη διαδικασία λήψης αίματος και μυελού των οστών και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, ώστε να γίνει κάποιος δότης.

Είναι αλήθεια πως και οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου, ως έφηβοι ιδεαλιστές, έχουν επιδείξει ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη και φιλανθρωπία σε ανθρωπιστικές δράσεις που έχει αναλάβει και παλαιότερα το Σχολείο, π.χ. συγκέντρωση χρημάτων ή ειδών πρώτης ανάγκης. Σήμερα, όμως, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε ένα πολύ σοβαρό θέμα και γι’ αυτό υποσχέθηκαν ότι θα επισκεφθούν το Γ.Ν. Καρδίτσας σε μια τακτική αιμοδοσία για να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την όλη διαδικασία, όπου η συμμετοχή τους δεν είναι υλική αλλά υπάρχει «προσωπικό κόστος».

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κατσάρος Φώτης ευχαριστεί τις κυρίες για την ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη αυτή επίσκεψη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχων της Νότιας Πίνδου
Επόμενο άρθρο Η ΕΟΑΣ Καρδίτσας για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ