Ειδήσεις

Προαγωγικές εξετάσεις των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής


Ακόμη μία διδακτική περίοδος 2019-2020 ολοκληρώθηκε για τους σπουδαστές, μικρούς και μεγάλους, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Με την ευλογία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, την Τετάρτη 1 Ιουλίου, την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις των σπουδαστών στην έδρα της Σχολής μας στην Καρδίτσα, αλλά και στο Παράρτημα αυτής στην πόλη των Φαρσάλων.

Οι σπουδαστές εξετάστηκαν στο πρακτικό και στο θεωρητικό μέρος της ύλης τους.

Μετά το τέλος της τριήμερης ακροαματικής διαδικασίας των σπουδαστών ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους καθηγητές και δασκάλους της Σχολής με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Παπαχρόνη για τους κόπους τους οποίους καταβάλλουν.

Παράλληλα, ευχήθηκε στους μικρούς και μεγάλους σπουδαστές της την κατά θεόν προκοπή. Ακόμη, τους προέτρεψε να συνεχίσουν την εντατική τους προσπάθεια σε αυτήν την ιεροψαλτική τους πορεία, με φόβο Θεού και γνήσιο εκκλησιαστικό πνεύμα.

Να σημειώσουμε ότι η Σχολή λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2000 έχοντας έδρα την πόλη της Καρδίτσας με παραρτήματα στα Φάρσαλα και στο Μουζάκι και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Ήδη έχουν χορηγηθεί διπλώματα και πτυχία σε αποφοίτους της Σχολής οι οποίοι κοσμούν αναλόγια Ιερών Ναών, διδάσκουν σε μουσικά σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους
Επόμενο άρθρο Διάκριση καινοτομίας για την Περιφέρεια από το Υπουργείο Εσωτερικών