Προβληματισμός για τα διαθέσιμα των ΟΤΑ – Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή το Δ. Σ. Καρδίτσας


Σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 5.00 το απόγευμα, αναμένεται να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας για την απόφαση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ.

Κατά τη σημερινή (Τρίτη) προγραμματισμένη συνεδρίαση, ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος ανέφερε πως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί και το μεταναστευτικό.

Άπαντες οι επικεφαλής των παρατάξεων χαρακτήρισαν το όλο θέμα ιδιαίτερα σοβαρό και συμφώνησαν για τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης.

 

Εντάσεις για το χρόνο αποστολής των θεμάτων

Κατά τα λοιπά, η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «στιγματίστηκε» από τις εντάσεις που προέκυψαν μετά τη διαμαρτυρία από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας για το χρόνο αποστολής των εισηγήσεων.

Ο κ. Παπαλός δήλωσε χαρακτηριστικά πως την περασμένη Παρασκευή είχαν λάβει μόλις 5 εισηγήσεις και το μεσημέρι της Δευτέρας έλαβαν άλλες 18.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Βαρελάς προτείνοντας μάλιστα στη Δημοτική Αρχή να αναρτά τις εισηγήσεις στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου.

Παίρνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεομένης Γιαννέλος υπογράμμισε πως η προσπάθεια είναι συνεχής και κάνει το καλύτερο δυνατό για να αποστέλλονται άμεσα όλα τα στοιχεία. Ζήτησε δε τόσο από τους Αντιδημάρχους, όσο και από την αρμόδια υπηρεσία είναι πιο προσεχτικοί στο εξής με τους χρόνους για να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, τόνισε πως θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα συγκριτικά.

 

Αποθήκες Καρδιτσομάγουλας

Σε ό, τι αφορά στις ερωτήσεις, ο κ. Παπαλός, μεταξύ άλλων, ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την αξιοποίηση των παλιών αποθηκών στην Καρδιτσομάγουλα και την αξιοποίησή τους σε εκθεσιακό κέντρο –  πολυχώρο.

Ο κ. Αλεξάκος έκανε γνωστό πως εκεί υπήρχε ένας δρόμος που δεν τον γνωρίζανε και ως εκ τούτου χρειάστηκε να αλλάξει η μελέτη ώστε να έχει «ωριμότητα».  Ο φάκελος έχει πλέον αποσταλεί ώστε να εγκριθεί η άδεια δημοπράτησης. Μένει να υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας, ωστόσο οι χρόνοι είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτικοί.

 

Παλιά Ηλεκτρική

Ο κ. Παπαλός ζήτησε ενημέρωση και αναφορικά με το έργο της παλιάς Ηλεκτρικής. Ο κ. Αλεξάκος επεσήμανε πως έχει ζητήσει ραντεβού τις επόμενες ημέρες με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό ώστε να γίνει και η επίσημη ένταξη του έργου.

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛΜΕ για τα Κέντρα Πιστοποίησης μαθητών στις ΤΠΕ
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη άτυπου συντονιστικού οργάνου για τη νέα αρδευτική περίοδο